Dampet rødspætte er en lækker cremet fisk, og der bliver en fin, kraftig sauce. Anden fisk kan også anvendes. Serveres med en lækker, sund bønnesalat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person.:
KJ/Kcal: 1473/351 - Energifordeling:
Protein: 42 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 28 %
Alkohol: 1 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 377/90
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 5 g
Ingredienser:
- 500 g rødspættefileter u/skind
- 100 g hvidløgsost, light
- 2 dl hvidvin
- 1 rød peberfrugt
- 100 g butter beans (konserves)
- 4 tsk. olie
- 3 tomater
- 225 g champignoner
- 2 spsk. dijonsennep
- 1 rød peberfrugt
- Saft af 1 citron
- 1 dl salatblade
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes dampet rødspætte med pikant fyld samt bønnesalat:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Fordel hvidløgsost på rødspættefileterne, rul dem sammen, og læg dem i et fad.
- Skær peberfrugter i strimler, og læg dem oven på fiskerullerne, og krydr med salt og peber.
- Hæld hvidvin ved, og damp fiskerullerne i 12-15 minutter.
- Skyl bønnerne, og lad dem dryppe af i en sigte eller et dørslag.
- Rør en marinade af olie, sennep og citronsaft i en salatskål, og krydr med salt og peber.
- Vend bønnerne i marinaden, og lad dem trække lidt.
- Skyl tomaterne, og skær dem i både.
- Skyl champignonerne, og skær dem i skiver.
- Skyl salaten, og skær den i strimler.
- Vend champignoner, tomater og salat i marinaden.
- Servér bønnesalaten til dampet rødspætte.
I stedet for rødspætte kan du anvende ising eller skrubbe.
Hvis du vil spare på kalorierne, kan du udelade bønner og olie og/eller du kan dampe fisken i lidt bouillon i stedet for i vin.