Dampet rødspætte er en lækker cremet fisk, og der bliver en fin, kraftig sauce. Anden fisk kan også anvendes. Serveres med en lækker, sund bønnesalat.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person.:
    KJ/Kcal:
    1473/351
  • Energifordeling:
    Protein: 42 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 28 %
    Alkohol: 1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 377/90
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 5 g

Ingredienser:

  • 500 g rødspættefileter u/skind
  • 100 g hvidløgsost, light
  • 2 dl hvidvin
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g butter beans (konserves)
  • 4 tsk. olie
  • 3 tomater
  • 225 g champignoner
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 rød peberfrugt
  • Saft af 1 citron
  • 1 dl salatblade
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes dampet rødspætte med pikant fyld samt bønnesalat:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Fordel hvidløgsost på rødspættefileterne, rul dem sammen, og læg dem i et fad.
  3. Skær peberfrugter i strimler, og læg dem oven på fiskerullerne, og krydr med salt og peber.
  4. Hæld hvidvin ved, og damp fiskerullerne i 12-15 minutter.
  5. Skyl bønnerne, og lad dem dryppe af i en sigte eller et dørslag.
  6. Rør en marinade af olie, sennep og citronsaft i en salatskål, og krydr med salt og peber.
  7. Vend bønnerne i marinaden, og  lad dem trække lidt.
  8. Skyl tomaterne, og skær dem i både.
  9. Skyl champignonerne, og skær dem i skiver.
  10. Skyl salaten, og skær den i strimler.
  11. Vend champignoner, tomater og salat i marinaden.
  12. Servér bønnesalaten til dampet rødspætte.

Tip

I stedet for rødspætte kan du anvende ising eller skrubbe.

Spar på kalorierne

Hvis du vil spare på kalorierne, kan du udelade bønner og olie og/eller du kan dampe fisken i lidt bouillon i stedet for i vin.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!