En cheeseburger er en kendt favorit – både at tilberede og at indtage for både børn og voksne. Bøf og bolle kan evt. tilberedes på grillen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2112/503 - Energifordeling: Protein: 28 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 50 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 528/126
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 350 g mager oksefars
- 1½ tomat
- 6 skiver mager ost
- 3 burgerboller
- 1½ tsk. worcestershiresauce
- 1 spsk. sennep
- 3 blade salat
- 1 løg
- 500 g kartofler
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes cheeseburger med grove fritter:
- Tænd ovnen på 225° C – hvis ikke du bruger grillen.
- Skrub/skræl kartoflerne, og skær dem i stave.
- Læg kartoffelstavene i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de sprøde og gyldne, krydr med salt.
- Skyl imens tomaterne, og skær dem i tykke skiver.
- Skyl salatbladene.
- Skær løget i tynde ringe.
- Form kødet til 3 bøffer.
- Drys dem med salt og peber.
- Læg tomatskiverne i et ovnfast fad, og drys dem med salt.
- Sæt ovnen på grill 5 minutter før kartoflerne er færdige.
- Dæk ovnens bradepande med stanniol, og læg risten over.
- Stil fadet med tomater på risten, og læg bøfferne ved siden af.
- Grill bøffer og tomater øverst i ovnen – vend bøfferne efter 2-3 minutter. Og grill i yderligere 2-3 minutter.
- Sluk for ovnen.
- Læg osten på bøfferne, og lad dem hvile i ovnen sammen med tomaterne i ca. 5 minutter.
- Flæk burgerbollerne, og rist dem på brødristeren – eller læg dem i ovnen.
- Dryp “overne” med worcestershiresauce.
- Smør “underne” med sennep, og læg herpå salat, løg, tomater og bøffer med ost.
- Læg overne på burgerne, og servér straks de varme cheeseburgere.
Dommen: