Hos os er risotto den bedste måde at få ris på. Og denne castello-risotto med kylling og persille er ingen undtagelse. Super lækker og cremet med en pikant smag af skimmelost. Mums!

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 20 g smør
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 11 dl hønsebouillon
  • 150 g skimmelost – vi bruger Blåskimmel Sort Castello
  • 200 g friske, grønne asparges
  • 300 g kyllingebrystfileter
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. kinesisk sojasauce
  • 2 dl hakket, frisk persille – andre krydderurter kan også anvendes
  • 200 g blandede svampe
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes castello-risotto med kylling og persille

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
  3. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande, og steg løg og knust hvidløg, uden at de tager farve.
  4. Tilsæt ris, vin og 3 dl af bouillonen, og lad det simre.
  5. Rør jævnligt, og tilsæt resten bouillonen lidt efter lidt, indtil risottoen er lækker og cremet.
  6. Bland olie og sojasauce.
  7. Skær kyllingefileterne i 4 stykker på langs.
  8. Læg dem i et ovnfast fad, og pensl dem med sojasauceblandingen.
  9. Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter afhængig af størrelsen på kødstykkerne.
  10. Smuldr osten i risottoen, og lad den smelte under omrøring.
  11. Fjern den nederste træede del af aspargesener, og kassér den eller – endnu bedre – gem den til bouillon eller suppe, og skær aspargeserne i ca. 3 cm lange stykker.
  12. Kog aspargeserne i letsaltet vand, i 2-3 minutter.
  13. Vend aspargeserne i risottoen lige inden serveringen.
  14. Rengør svampene, fjern roden, og skær de største af svampene i mindre stykker.
  15. Steg svampene i smør ved høj varme, indtil svampene har fået farve og er en smule sprøde.
  16. Skyl og hak persillen.
  17. Server risottoen med de stegte svampe, stegt kylling og et drys persille.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2881/686
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    491/117
    Protein: 5 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter på risotto

Risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys

Risotto i Mornaysauce med løg- og bacondrys

Selleri-risotto

Selleri-risotto

Svamperisotto

Svamperisotto

Risotto med asparges og ærter

Risotto med asparges og ærter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Castello-risotto med kylling og persille
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)