Denne opskrift på butter chicken er inspireret af en indisk opskrift. Den er ikke så fed som den indiske version. Men den smager dejligt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 50 minutter
Fryseegnet: Nej - Pr. person:
KJ/Kcal: 2051/488 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 603/143
Protein: 11 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 800 gram kyllingebrystfilet
- 1 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
- 1 spsk. eddike
- 2 tsk. tørret koriander
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. chilipulver
- 1 løg
- 4 tsk. frisk ingefær
- 2 fed hvidløg,
- 4 tomater
- 4 spsk. stegemargarine
- 1 dl fløde 9 %
- 1 chilipeber
- Sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 400 g ciabattabrød
- Frisk koriander
Sådan tilberedes butter chicken:
- Skær kyllingekødet i tern.
- Knus løg, 2 tsk. ingefær og hvidløg til en pasta i en morter.
- Bland græsk yoghurt, eddike, 1 tsk. tørret koriander, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. chilipulver og lidt salt i blandingen.
- Varm halvdelen af margarine i en pande, og tilsæt kødet sammen med krydderipastaen.
- Læg låg på, og lad det simre i ca. 35 minutter.
- Varm det resterende smør i en anden gryde, og tilsæt resten af chilipulveret, tørret koriander, spidskommen og lidt peber.
- Svits et par sekunder.
- Fjern kernerne fra tomaterne, og hak tomaterne.
- Tilsæt tomater og fløde til krydderiblandingen.
- Smag til med sukker og salt, og kog uden låg på medium varme i ca. 7 minutter, indtil konsistensen bliver lidt tykkere.
- Tilsæt kyllingen, 2 tsk. finthakket ingefær og den hakkede chili.
- Smag til med salt.
- Rør rundt, og tildæk med låg. Lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter, eller indtil saucen er grundigt opvarmet.
- Pynt med finthakkede korianderblade.
- Servér den varme butter chicken med lunt brød.
Dommen: