Burgerbøffer med frisk kartoffelsalat er en perfekt ret at servere til en dejlig grillaften i haven.
Personer
Minutter
Bøfferne her er lavet med inspiration fra selveste hr. Gordon Ramsay. De er lidt ”løse” i det, så hvis de skal på grillen, skal de ikke smides direkte på risten, men i en bakke. Hvis kartoflerne er “gale i skrællen”, så pil dem, men salaten bliver mere fiberrig, hvis der bruges kartofler med skræl på.
Ingredienser
- 500 g mager oksefars
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 1/3 spsk. dijonsennep
- 1 1/3 spsk. ketchup
- 1 tsk. Worcestershiresauce
- Et par stænk tabascosauce
- 1 spsk. olie
- 500 g kartofler
- 2 gulerødder
- 50 g bladselleri
- 1 skalotteløg
- 150 g hvidkål
- Bladselleriblade (til pynt)
- 5 spsk. græsk yoghurt, maks. 2 %
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. let mayonnaise
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes burgerbøffer med frisk kartoffelsalat
- Pil, og hak rødløg og hvidløg.
- Rør farsen med rødløg, hvidløg, 1 spsk. sennep, 1 spsk. ketchup, Worcestershiresaucen og tabascosaucen. Form farsen til fem bøffer.
- Sæt dem til side tildækket, og lad dem hvile i ca. 30 minutter.
- Skrub kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Lad dem køle lidt af.
- Pensl bøfferne med lidt olie, og steg dem på en grillpande i 7-10 minutter – vend, når halvdelen af tiden er gået.
- Ordn, og hak hvidkål, bladselleri, gulerod og skalotteløg fint.
- Rør yoghurten med sukker.
- Tilsæt det sidste sennep og ketchup.
- Smag til sidst dressingen til med mayonnaisen, salt og peber.
- Vend kartofler og øvrigt grønt i dressingen.
- Skyl, og hak bladselleribladene fint, og strø over.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja, bøfferne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1265/301 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 406/97
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g