Boller med havregrød kan simpelthen bruges til alt. Morgenmad, mellemmåltid, frokost, madbrød eller på fødselsdagsbordet sammen med lagkagen. De er dejligt ”svampede” og kan sagtens lige tages med i hånden og spises uden hverken smør eller pålæg.
- Kategori: Brød/boller
- Antal: 32 stk.
- Tilberedning: 1½ time inkl. hævetid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 636/151 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 10 %
Kulhydrat: 78 %
Næringsindhold pr. 100 g: - KJ/Kcal: 932/222
Protein: 6 %
Fedt: 2 %
Kulhydrat: 43 %
Ingredienser:
- 4 dl vand
- 2 dl havregryn
- 1 tsk. salt
- 50 g gær
- 5 dl minimælk
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. sukker
- 180 g fuldkornshvedemel
- 950 g hvedemel
Sådan tilberedes boller med havregrød:
- Kog vand og havregryn til en grød, og tilsæt salt.
- Lad havregrøden køle af.
- Lun mælken, og rør gæren ud i den.
- Rør mælk (gem lidt til pensling af bollerne), havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel sammen.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
- Ælt dejen godt igennem, og del den i 32 dele, og form dem til boller.
- Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensl de færdighævede boller med havgrød med den resterende mælk.
- Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Dommen:
tak for en dejlig opskrift på nogle rigtig rigtig gode boller! jeg har efterhånden bagt bollerne mange gange og har også forsøgt at opgradere den lidt. man kan med fordel skifte den grove hvedemel ud med grov rugmel (bollerne holder sig friske) og det seneste forsøg går ud på at erstatte noget af mælken med yoghurt – dette er også en succes:o)
Hej Karin
Tak for dine gode ideer, som vi her bringer videre.
Hilsen Beate
Hej
Ca. hvor mange dl. havregrød giver de to dl. havregryn?
Jeg har en rest havregrød, jeg gerne vil bruge til disse boller 🙂
Hej Rikke
Der bliver brugt 4½ dl grød til denne portion boller – det svarer til ca. 460 g.
God fornøjelse med bagværket.
De bedste hilsner
Beate
⭐⭐⭐⭐⭐ stjerner fra mig. Smager virkelig godt. Jeg byttede fuldkorshvedemelet ud med groft rugmel, lidt større mænge end angivet og lidt mindre hvedemel. Æltede ca. 20 min på røremaskine. Jeg formåede dem store og gav dem ca. 20 min.. Dejlig spøde uden på, lækre og med “gods i” Bager dem helt sikkert igen 😊