Boller i karry er et sikkert hit hos os alle her hjemme. Vi spiser altid en eller anden form for grøntsager til. Mængden af karry afgøres af hvor stærk karryen er, og hvor stærkt man kan lide maden. Hvis der er meget forskel på de enkeltes smagsløg, kan man vælge at røre den afbrændte karry i lidt vand og sætte det på bordet, så folk selv kan krydre sovsen.
Husk at du kan lave boller i karry suppe hvis der bliver rester.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2032/484 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 59 %
Næringsindhold pr. 100 g: - KJ/Kcal: 377/90
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- ½ kg mager kyllingefars
- 1 l vand
- 1 løg
- 3 tsk. mild karry
- 1 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris
- 500 g grøntsager
Sådan tilberedes boller i karry:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Sæt en gryde over med ca. 1 l vand.
- Skræl, og hak løget, og rør det i farsen sammen med salt og peber.
- Form farsen til boller, og læg dem i det varme vand.
- Kog grøntsagerne møre i letsaltet vand.
- Kog bollerne, til de kommer op til overfladen og er faste.
- Tag bollerne op.
- Si kogevandet.
- Varm en gryde, hæld karryen i, og brænd det af.
- Tilsæt kogevandet, og lad det koge op.
- Jævn til sovs med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand, og smag til med salt og peber.
- Læg bollerne i sovsen.
- Servér ris og grønsager til de færdige boller i karry.
Velbekomme!
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Trackbacks/Pingbacks