Normalt tilsætter vi kartoffelmos til vores bøf Lindstrøm, men det er der ikke i disse. Det gør dem lidt mere faste. Så har vi valgt at servere dem med en grøntsagsmos og den sædvanlige lækre urtesauce.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja, bøffen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1928/459 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 326/78
Protein: 6 %
Fedt: 2 %
Kulhydrat: 9 %
Ingredienser:
- 600 g oksefars
- Ca. 175 g syltet rødbede
- 2 spsk. kapers
- 1 løg
- Ca. 1500 g rodfrugter – vi brugte gulerødder, jordskokker, persillerod og kartofler
- 1-1½ dl minimælk
- 15-20 g stegemargarine
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 stængel bladselleri
- 2 skalotteløg
- 2½ dl hønsebouillon
- 1 tsk. tørret estragon
- 2 spsk. bearnaiseessens
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes bøf a la Lindstrøm med rodfrugtemos:
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem møre i usaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Hak løg, rødbeder og kapers.
- Rør farsen med løg, rødbeder, kapers, salt og peber.
- Form massen til bøffer, og brun dem et par minutter på en pande uden fedtstof – gerne en grillpande.
- Læg bøfferne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Snit gulerod, porre, bladselleri og løg fint.
- Kog dem i bouillon tilsat estragon, til de er møre.
- Blend dem, og smag til med bearnaiseessens, salt og peber.
- Spæd op, hvis sovsen er for tyk.
- Mos rodfrugterne, og pisk dem sammen med margarine og mælk, smag til med salt og peber.
Dommen: