Normalt tilsætter vi kartoffelmos til vores bøf Lindstrøm, men det er der ikke i disse. Det gør dem lidt mere faste. Så har vi valgt at servere dem med en grøntsagsmos og den sædvanlige lækre urtesauce.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja, bøffen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1928/459
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat:
     48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     326/78
    Protein: 6 % 
    Fedt:
     2 %
    Kulhydrat: 9 %

Ingredienser:

  • 600 g oksefars
  • Ca. 175 g syltet rødbede
  • 2 spsk. kapers
  • 1 løg
  • Ca. 1500 g rodfrugter – vi brugte gulerødder, jordskokker, persillerod og kartofler
  • 1-1½ dl minimælk
  • 15-20 g stegemargarine
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1 stængel bladselleri
  • 2 skalotteløg
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 1 tsk. tørret estragon
  • 2 spsk. bearnaiseessens
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes bøf a la Lindstrøm med rodfrugtemos:

  1. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog dem møre i usaltet vand.
  3. Tænd ovnen på 200° C.
  4. Hak løg, rødbeder og kapers.
  5. Rør farsen med løg, rødbeder, kapers, salt og peber.
  6. Form massen til bøffer, og brun dem et par minutter på en pande uden fedtstof – gerne en grillpande.
  7. Læg bøfferne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  8. Snit gulerod, porre, bladselleri og løg fint.
  9. Kog dem i bouillon tilsat estragon, til de er møre.
  10. Blend dem, og smag til med bearnaiseessens, salt og peber.
  11. Spæd op, hvis sovsen er for tyk.
  12. Mos rodfrugterne, og pisk dem sammen med margarine og mælk, smag til med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit
Beate: 5 point ud af 5 Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”