Blomkålssuppe er en alsidig, dejlig suppe. Den kan spises til natmad, forret eller hovedret. Ja, vi spiser den sågar til frokost, dagen efter vi har fået den til hovedret, hvis der er mere tilbage. Og den  smager faktisk bedre af at have stået og trukket.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 stort blomkålshoved
  • ½ dl fløde, 9 %
  • 1 knsp. revet muskatnød
  • 3 spsk. hakket persille
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 miniflutes

Sådan tilberedes blomkålssuppe

  1. Pil, og hak løg og hvidløg fint.
  2. Svits løgene under omrøring et par minutter i et par spsk. bouillon
  3. Hæld resten af bouillonen ved, og krydr med muskat, salt og peber.
  4. Skyl blomkålen, skær blomkålshovedet i små buketter og stokken i små stykker, og kom det hele i suppen.
  5. Tag nogle af blomkålsbuketterne op efter 5-10 minutters kogetid.
  6. Lad suppen koge 20 minutter i alt.
  7. Lun flutene i ovnen.
  8. Blend suppen, og tilsæt fløden og de kogte blomkålsbuketter.
  9. Drys persille over ved serveringen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    911/217
  • Energifordeling:
    Protein: 15 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    199/47
    Protein: 2 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter på suppe med blomkål

Blomkålssuppe med ristede svampe og bacon

Blomkålssuppe med ristede svampe og bacon

Blomkålssuppe med fennikel og æble

Blomkålssuppe med fennikel og æble

Ristede kammuslinger i cremet blomkålssuppe

Ristede kammuslinger i cremet blomkålssuppe

Blomkålssuppe med champignoner

Blomkålssuppe med champignoner

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Blomkålssuppe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)