Når biksemad laves i ovnen, kan fedtstoffet udelades. Det gør retten mere fedtfattig. Endda så fedtfattig, at den ryger ned på under 25 %, som er godt, hvis du vil tabe dig.

Personer

Minutter

Biksemad er en rigtig resteret. Du kan bruge kogte, stegte eller bagte kartofler fra i går. Rester af lammesteg, kalvesteg, flæskestegoksesteg osv.

Ingredienser

  • 700 g nye kartofler (800 g hvis det ikke er sæson for nye, og de derfor skal skrælles)
  • 2 løg (ca. 120 g)
  • 300 g stegt/kogt oksekød (evt. en rest steg)
  • 4 æg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 8 skiver syltet rødbede (ca. 100 g)
  • 4 spsk. HP sauce
  • 4 skiver rugbrød

Sådan tilberedes biksemad med spejlæg

  1. Skrub kartoflerne, og skær dem i tern (2 x 2 cm).
  2. Pil løgene, og skær dem i små tern (1 x 1 cm).
  3. Kom løg- og kartoffeltern i en gryde. Kom vand ved, så det dækker. Tilsæt salt (ca. ½ tsk.). Læg låg på, kog op, og lad det koge i 10 minutter.
  4. Varm ovnen op til 225° C.
  5. Skær kødet i tern (2 x 2 cm).
  6. Bland de afdryppede, kogte løg og kartofler med kødet i et ovnfast fad/bradepande, krydr med et drys peber, og sæt fadet midt i ovnen i 10 minutter. Vend din biksemad med en palet et par gange undervejs.
  7. Slå æggene ud over, og steg yderligere 5-10 minutter.
  8. Nu er din biksemad klar til servering.

Har du rester af kogte kartofler, så bruger da naturligvis bare dem i stedet for at stå og gøre nogle nye klar.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2034/484
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    475/113
    Protein: 12 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter på gode resteretter

Tærte med rester

Tærte med rester

Boller i karry-suppe

Boller i karry-suppe

Hachis

Hachis

Hvidkålsgratin med oksefilet

Hvidkålsgratin med oksefilet

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Biksemad med spejlæg
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)