Den gode, gammelkendte ret med kartoffelmos og en velsmagende sovs. Det tager lidt tid at lave, men det passer jo sig selv det meste af tiden.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600-800 g skært oksekød i tynde skiver
- 2 spsk. hvedemel
- 2 løg
- 1-1½ spsk. olie
- 4-5 laurbærblade
- 5-10 hele peberkorn
- 1 spsk. majsstivelse
- 4 dl vand
- Kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 syltede drueagurker
- 850 g kartofler
- 1 dl minimælk
Sådan tilberedes bankekød
- Bank oksekødet let.
- Bland mel med salt og peber, og vend kødskiverne i det – kom evt. mel, salt og peber i en plasticpose, og kom kødskiverne i posen (evt. af en to-tre gange), og ryst så posen – BANKO!
- Brun nogle kødskiver ad gangen i varm olie. Tag dem op af gryden. Brun resten af kødet. Tag det op.
- Pil løgene, skær dem i mindre stykker, og brun dem, til de er gyldne.
- Læg kød, hele peberkorn og laurbærblade i gryden. Hæld kogende vand ved, og lad retten småkoge under låg, til kødet er mørt – 1-1½ time.
- Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
- Mos kartoflerne, hæld mælken ved. Rør om, og smag til med salt og peber.
- Tag kødet op, og hold det varmt. Sigt stegeskyen, og hæld den tilbage i gryden.
- Jævn med majsstivelse, farv med kulør, og smag til med salt og peber.
- Servér med drueagurker – smager også dejligt med hjemmelavet agurkesalat til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1926/459 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 366/87
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Bankekød med kartoffelmos og brun sovs
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on