Skrub kartoflerne, sæt dem i ovnen, og tilbered imens tilbehøret, og så: “Vi skal spiiise!” Bagte kartofler er nu nemt! Du kan også tilberede bagte kartofler i mikrobølgeovnen – 2 store kartofler (af ca. 200 g) bages på på fuld effekt i 8-10 minutter. 4 store kartofler bages i 12-15 minutter. Vend kartoflerne efter den halve tid.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 80 g lufttørret skinke
- 8 bagekartofler
- 50 g koldt stegemargarine
- 5 spsk. hakket, frisk persille
- 100 g hel, hvid ost (f.eks. feta)
- ½ agurk
- 1 rødløg
- 100 g hovedsalat
- 1 bakke karse
Sådan tilberedes bagte kartofler med fyld
- Tænd ovnen på 200° C.
- Vask kartoflerne, og tør dem i et rent viskestykke.
- Læg skinkeskiverne i en lille bradepande.
- Stil den på en plade med bagepapir.
- Læg kartoflerne ved siden af bradepanden.
- Sæt kartofler og den lufttørrede skinke i ovnen.
- Tag skinken ud, når den er sprød – ca. 10-15 minutter, og lad kartoflerne bage yderligere ca. 45 minutter, til de er møre.
- Pil rødløget, og hak det fint.
- Skyl salaten, og skær den i strimler.
- Skyl karsen, og klip den tæt med en saks.
- Skyl agurken, og skær den i små tern.
- Skær osten i stave.
- Hak den lufttørrede skinke groft.
- Skyl persillen, og hak den.
- Skær margarinen i 16 små firkanter, og rul dem i den hakkede persille.
- Anret alle ingredienserne i skåle hver for sig.
- Giv de bagte kartofler et snit, og klem på hver side af den, så den åbner sig.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 65 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1970/469 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 409/98
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Informationer
Opskriftens navn
Bagte kartofler med fyld
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on