Kassér ikke den nederste del af de friske, grønne asparges. Gem også broccolistokke, og brug begge dele til en lækker suppe eller til bouillon. Denne lækre, cremede aspargessuppe er lavet delvist på den nederste del af grønne aspargeser og broccolistok.

Personer

Minutter

Broccolistok og det nederste på de grønne aspargeser kan opbevares i fryseren. Dog bliver broccolistokken lidt gummiagtigt af det, men det betyder ikke noget, når den skal blendes eller pureres.

Ingredienser

  • 1 bdt. grønne asparges og den træede dele fra et par bundter fra en anden gang i alt 565 g grønne asparges, renset vægt
  • 1 broccolistok
  • ½ løg
  • 1 spsk. olie
  • 6 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde, 4 %
  • Salt
  • Hvid peber

Tilbehør

  • 3 ciabattaboller eller 210 g ciabattabrød eller måske 3 skiver brød med blomkålsris
  • 6 skiver skinke
  • 6 spsk. mager, revet ost
  • 3 fed hvidløg

Sådan tilberedes aspargessuppe med gratinerede skinkebrød

  1. Skær den grove del af aspargesstænglerne (ca. ½ cm) og af broccolistokken også.
  2. Skær begge dele i små stykker.
  3. Gem så mange af hovederne af de nyindkøbte asparges, som du synes, du vil bruge hele i suppen. Skær resten i små stykker.
  4. Pil løget, og hak det.
  5. Varm olien i en gryde.
  6. Svits løg, broccoli- og aspargesstykker et par minutter, uden at det tager farve.
  7. Tilsæt bouillonen, bring i kog, og lad det hele simre, til grøntsagerne er møre.
  8. Blend grundigt, og pres massen gennem en si – det er ikke helt nemt, og det tager lidt tid.
  9. Tilsæt fløde.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Damp aspargeshovederne, som evt. kan skæres i mindre stykker, og kom dem i suppen lige inden servering.
  12. Tænd ovnen på 250° C.
  13. Flæk bollerne eller brødet – og skær brødet i passende stykker.
  14. Pres hvidløg over hvert stykke brød.
  15. Læg en skive skinke på hvert stykke, og drys med revet ost.
  16. Sæt dem i ovnen, til osten smelter.
  17. Servér brødene til suppen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1589/378
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     266/63
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre retter med asparges

Risotto med asparges og ærter – og groft grydebrød
Cremet aspargessauté til mørksej bagt med tomat
Pasta med aspargessovs og røget laks
Torskefilet med sauterede asparges
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Aspargessuppe med gratinerede skinkebrød
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug