Personer
Minutter
Andebryst må gerne nøjes med at blive stegt, indtil det er rosa. Så er det stadig saftigt, men mørt. Og du behøver ikke være bange for salmonella – det er gennemstegt … eller næsten. 🙂
Denne ret har vi valgt at servere med ris (se forskellen på de forskellige ristyper i vores risguide), fordi der er sådan lidt kineseri over den. Hvilken ris du vil bruge, er selvfølgelig op til dig. Vi har valgt basmatiris, men fuldkornsris vil også sagtens kunne anvendes. Det er en smags- og fornemmelsessag, for fuldkornsris klistrer ikke så meget som mange af de hvide ris.
Ingredienser
- 2 andebryster
- 1 spsk. olie
- ½ løg
- ½ tsk. stødt kanel
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 2 dl oksebouillon
- 1 dl madlavningsfløde, 4 %
- Revet skal af ½ økologisk citron
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 3 dl ris
- 500 g sukkerærter
Sådan tilberedes andebryst med kanel-citron-sauce
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skær/træk skindet af hvert andebryst.
- Skær hvert andebryst i 2 cm brede strimler.
- Drys med salt og peber, og svits det i olien.
- Skær løget i skiver.
- Tag kødet op, og svits løget, uden at det tager farve.
- Tilsæt kanel og balsamicoeddike, og kog i 1 minut.
- Tilsæt bouillon og fløde, og kog saucen sammen i ca. 5 minutter.
- Smag til med salt, peber og citronskal.
- Vend kødet i, og lad det hele simre nogle minutter, indtil kødet er perfekt stegt.
- Giv sukkerærterne et hurtigt opkog i letsaltet vand.
- Anret og servér.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1956/466 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 56%
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 536/128
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 18 g