Laks, avocado, tomater, løg, sennep, så kan det vist ikke blive mere velsmag, mere umami. Og så er der dømt stegt laks med tomat-avocadosalat.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Desværre en laks en fed fisk og avocado en fed grøntsag/frugt – heldigvis for begge dele med mest af det “venlige” fedt – så opskriften er blevet forvist til “Den sorte gryde”.
Ingredienser
- 600 g laksefileter med skind
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sød fransk sennep
- 1 løg
- 500 g cherrytomater
- 2 modne avocadoer
- ½ liter rucolasalat
- 2 dl A38
- 2 tsk. hvid balsamicoeddike
- 2 tsk. rørsukker
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes stegt laks med tomat-avocadosalat
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skyl rucolasalaten.
- Skær løget i skiver.
- Pisk 2 spsk. olie, sennep, lidt salt og peber sammen, og rør det sammen med løget.
- Skær tomaterne i mindre stykker, og vend dem i løgblandingen.
- Halver avocadoerne, fjern skræl og sten.
- Skær avocadoerne i mindre stykker, og vend dem i tomaterne sammen med rucolasalaten.
- Vend A38 sammen med eddike, sukker og lidt salt.
- Smag til og server saucen til tomatsalaten.
- Krydr laksefileterne med salt og peber, og steg dem på skindsiden i 1 spsk. olie i ca. 10-12 minutter.
- Vend dem og steg 1 minuts tid på den anden side.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2518/600 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 47 %
Kulhydrat: 32 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 449/107
Protein: 6 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegt laks med tomat-avocadosalat
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on