​Det er ikke svært at lave en god, hjemmelavet rødvinssauce. Husk dog på, at saucen bliver aldrig bedre end rødvinen. Côtes du Rhône er  rigtig god til denne sauce.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Ingredienser

  • 4 dl halvtør rødvin
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl minimælk
  • 25 g stegemargairne
  • 1 spsk. oksefond “du chef”
  • 1 spsk. blade frisk timian
  • Kulør
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes rødvinssauce

  1. Kog vinen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 minutter, eller til den er kogt ind til ca. ½ dl “sirup”.
  2. Rør mel og lidt (et par spiseskefulde) af mælken sammen i en lille gryde.
  3. Rør resten af mælken i.
  4. Tilsæt margarine, og bring saucen i kog under omrøring.
  5. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 minitter.
  6. Tilsæt rødvinssiruppen sammen med fond og timian.
  7. Bring saucen i kog, og smag til med salt og peber.
  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    485/115
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 48 %
    Kulhydrat: 36 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    364/87
    Protein: 3 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 7 g

Andre opskrifter med rødvin

Rødvinsmarineret, stegt lever

Rødvinsmarineret, stegt lever

Skinkeschnitzler i rødvinsmarinade

Skinkeschnitzler i rødvinsmarinade

Verdens bedste lasagne

Verdens bedste lasagne

Andebryst med rødvinssauce og svampe

Andebryst med rødvinssauce og svampe

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rødvinssauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)