Det er ikke svært at lave en god, hjemmelavet rødvinssauce. Husk dog på, at saucen bliver aldrig bedre end rødvinen. Côtes du Rhône er rigtig god til denne sauce.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 4 dl halvtør rødvin
- 2 spsk. hvedemel
- 4 dl minimælk
- 25 g stegemargairne
- 1 spsk. oksefond “du chef”
- 1 spsk. blade frisk timian
- Kulør
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes rødvinssauce
- Kog vinen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 minutter, eller til den er kogt ind til ca. ½ dl “sirup”.
- Rør mel og lidt (et par spiseskefulde) af mælken sammen i en lille gryde.
- Rør resten af mælken i.
- Tilsæt margarine, og bring saucen i kog under omrøring.
- Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 minitter.
- Tilsæt rødvinssiruppen sammen med fond og timian.
- Bring saucen i kog, og smag til med salt og peber.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 485/115 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 48 %
Kulhydrat: 36 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 364/87
Protein: 3 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Rødvinssauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks