En meatzza er en pizza uden dej, så kødet (meat) er bunden. Det smager skønt bare med lidt salat med en dressing til.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 500 gram mager oksefars
- 3 spsk. revet parmesan
- 3 spsk. havregryn
- 3 spsk. hakket persille
- 2 æg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. let, flydende margarine
- 1 dåse flåede tomater
- 1 tsk. hvidløgsolie
- 1 tsk. tørret oregano
- 125 gram kugle af mozzarella (ikke bøffel) (drænet vægt)
- 1 lille bdt. basilikum
Sådan tilberedes meatzza
- Tænd ovnen på 220° C.
- Kom de flåede tomater i en sigte, og lad dem dryppe så meget af som muligt.
- Pisk æggene let sammen.
- Bland fars, parmesan, havregryn, persille og æg hurtigt sammen. Det skal ikke røres for grundigt.
- Riv hvidløget i farsen, og krydr med salt og peber.
- Pensl en lav, rund bageform eller en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen – f.eks. en støbejernspande – på ca. 28 cm, og bred kødet ud i den.
- Tryk blandingen let med fingrene for at dække bunden, som om kødet var en pizzabund.
- Bland de drænede tomater med olie, oregano og lidt salt og peber.
- Spred det let ud over kødet.
- Skær mozzarellaen i skiver, og fordel dem oven på.
- Sæt meatzzaen i ovnen i 20-25 minutter, til kødet er gennemstegt, og mozzarellaen smeltet.
- Tag meatzzaen ud, og lad den hvile i 5 minutter.
- Pynt med basilikumblade.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1381/329 - Energifordeling:
Protein: 44 %
Fedt: 45 %
Kulhydrat: 11 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 520/124
Protein: 12 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 3 g
Informationer
Opskriftens navn
Meatzza
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on