Laks, pesto og gedeost – det kan da kun blive en velsmagende delikatesse. Lakseside med hjemmelavet pesto og fyldte tomater er også velegnet til grillen.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Ingredienser

  • 600 g lakseside
  • 1 bdt. basilikum
  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk. revet parmesanost
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. pinjekerner
  • 200 g blød gedeost
  • 2 spsk. finthakket timian
  • Saft af 1 citron
  • 4 tomater
  • 1 rødløg
  • 8 dl plukket, blandet salat
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes lakseside med hjemmelavet pesto og fyldte tomater

  1. Tænd ovnen på 220° C.
  2. Blend basilikum, olivenolie, parmesan, 2 fed hvidløg og pinjekerner. Krydr med salt og peber.
  3. Læg laksen på et alufad med skindsiden nedad.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Smør pestoen på laksen i et jævnt lag.
  6. Læg stanniol over.
  7. Steg den i ovnen i ca. 20 minutter – eller grill den ved indirekte varme under låg.
  8. Pres de 2 sidste fed hvidløg, og bland det med gedeost, citronsaft, timian og salt og peber.
  9. Halver tomaterine, og tag kernerne ud.
  10. Fordel osteblandingen i tomaterne.
  11. Steg tomaterne i ovnen (eller på grillen) i ca. 5 minuter – tag dem ud, hvis osten begynder at blive flydende.
  12. Skær rødløget i skiver, og bland det med salaten.
  13. Hæld balsamicoeddike og lidt salt og peber over.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2096/499
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 65 %
    Kulhydrat: 8 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    664/159
    Protein: 11 g
    Fedt: 11 g
    Kulhydrat: 3 g

Andre opskrifter med gedeost

Salat med edamame bønner og gedeost

Salat med edamame bønner og gedeost

Middagsomelet med gedeost

Middagsomelet med gedeost

"Gede"-bøf på kartoffelmos

“Gede”-bøf på kartoffelmos

Vegetarpizza

Vegetarpizza

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Lakseside med hjemmelavet pesto og fyldte tomater
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)