Laks, pesto og gedeost – det kan da kun blive en velsmagende delikatesse. Lakseside med hjemmelavet pesto og fyldte tomater er også velegnet til grillen.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 600 g lakseside
- 1 bdt. basilikum
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk. revet parmesanost
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. pinjekerner
- 200 g blød gedeost
- 2 spsk. finthakket timian
- Saft af 1 citron
- 4 tomater
- 1 rødløg
- 8 dl plukket, blandet salat
- 1 spsk. balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes lakseside med hjemmelavet pesto og fyldte tomater
- Tænd ovnen på 220° C.
- Blend basilikum, olivenolie, parmesan, 2 fed hvidløg og pinjekerner. Krydr med salt og peber.
- Læg laksen på et alufad med skindsiden nedad.
- Krydr med salt og peber.
- Smør pestoen på laksen i et jævnt lag.
- Læg stanniol over.
- Steg den i ovnen i ca. 20 minutter – eller grill den ved indirekte varme under låg.
- Pres de 2 sidste fed hvidløg, og bland det med gedeost, citronsaft, timian og salt og peber.
- Halver tomaterine, og tag kernerne ud.
- Fordel osteblandingen i tomaterne.
- Steg tomaterne i ovnen (eller på grillen) i ca. 5 minuter – tag dem ud, hvis osten begynder at blive flydende.
- Skær rødløget i skiver, og bland det med salaten.
- Hæld balsamicoeddike og lidt salt og peber over.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2096/499 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 65 %
Kulhydrat: 8 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 664/159
Protein: 11 g
Fedt: 11 g
Kulhydrat: 3 g
Informationer
Opskriftens navn
Lakseside med hjemmelavet pesto og fyldte tomater
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on