Hvordan undgår – eller mindsker – du mulighederne for at falde for usunde fristelser, som slik, chokolade, kage og chips i hverdagen?

Det kan være svært at undgå usunde fristelser i hverdagen – også selv om du har de bedste intentioner.

Min moster gjorde det meget kontant. Hun havde klæbet et billede af en “fed 500 punds kælling” på køleskabsdøren derhjemme. Desværre fulgte billedet hende ikke, når hun gik i byen, så det skete ikke så sjældent, at hun alligevel fik reddet sig lidt til sidebenene.

Er du lidt mere forudseende, kan du, om ikke forhindre, så i hvert fald mindske risikoen for, at du kommer til at forgribe dig på en pose slik, nogle snacks eller noget andet usundt.

1: Ryd op i skuffer og skabe

Har du besluttet dig for at begynde at leve sundere, bør du starte med at rydde skuffer og skabe for usunde fristelser, som slik og chips. Pak dem eventuelt om i mindre portioner i poser, der så kan tages frem til “Disneyslik” eller fødselsdage.

2: Hav sunde alternativer klar

Sørg for at have sunde alternativer som frisk frugt, gulerødder og andre grøntsager, der kan gøre det ud for “slik”. Køb eventuelt en fromage fraise og en pose dip-mix, så du hurtigt kan mikse noget dip til dine grøntsagsstænger.

3: Køb ikke ind på tom mave

Sørg for at have spist, inden du tager på indkøbstur. Der er meget større risiko for, at der lige ryger en pose slik eller chips eller en chokoladebar i vognen, hvis du er småsulten, når du køber ind.

4: Hav noget at tage dig til

Ender du ofte med at guffe slik eller chips, når du ser fjernsyn, kan du prøve at finde noget andet at beskæftige hænderne med. Begynd at strikke, hækle, lægge puslespil, snitte træmænd eller lav noget andet, du kan se fjernsyn til.

Eller hvad med at skippe fjernsynet, køre til den nærmeste skov eller strand og gå en tur – og tag familien med! Eller læs en god bog, eller tag et spil sammen med familien, på mobilen eller computeren. Hvad som helst der kan erstatte det sædvanlige tidsfordriv og familiehygge foran flimmeren.

5: Find en anden belønning

Mange belønner sig selv med chips, slik, sodavand, øl og vin – eller det der er stærkere. Men hvorfor ikke købe dig en ny app til mobilen eller iPad’en eller hvad med et nyt spil til computeren? Find noget andet at belønne dig med end mad! En app er oftest billigere end en pose slik – og du kan bruge den længe efter posen med slik eller chips er tømt!

BONUS: Lever du sundt til hverdag, er der råd til at træde ved siden af en enkelt gang!

Det skal ikke lyde som en sovepude, men hvis du lever sundt til hverdag, er der plads til at træde lidt ved siden af en gang imellem. Det skal bare ikke være hver eller hveranden dag!  Så skulle der ryge et par chips eller et par lakridser ned en fredag eller lørdag aften, så går det nok.

Se det er en ekstra grund til at spise sundt til hverdag: Du kan spise slik og andre usunde ting, uden at du behøver at have voldsom dårlig samvittighed. Vis mig en slankekur, hvor du kan det!

Så hvorfor ikke begynde i dag?