Hjemmelavede raviolier og tortellinier med pecorinosauce smager delizioso – lækkert. Forskellen på ravioli og tortellini er formen. Den første er formet som små ringe og den anden som store firkanter.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Der er noget meditativt ved at lave pasta. Både med at lade dejen rulle igennem pastamaskinen, så dejen bliver tyndere og tyndere, men også at skære, folde, klemme til forskellige pastatyper.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ¼ tsk. safran
- 6 æg
- 4 spsk. olie
- 400 g oksefars
- 250 g pecorinoost
- 250 g champignon
- 1 fed hvidløg
- 3 dl fløde, 4 %
Sådan tilberedes hjemmelavede raviolier og tortellinier med pecorinosauce
- Lav en fordybning i midten af melet og tilsæt 1 spsk. olie, safran og 2 æg.
- Krydr med salt og ælt det sammen til en glat dej. Bliver den for tør, så tilsæt lidt vand.
- Lad dejen hvile i 20 minutter. Hvis dejen ikke hviler, er den elastisk og vil trække sig sammen lige så hurtigt, som du ruller den ud. Det bliver du altså hurtig træt af .
- Riv imens osten.
- Varm 1 spsk. olie i en gryde, og steg kødet.
- Rør det sammen med 4 æg og 150 g pecorino, og krydr med salt og peber.
- Rul pastadejen til tynde plader – gerne i en pastamaskine.
- Skær pladerne i firkanter (2 x 2 cm) eller – til tortellini – (8 x 8), og læg en skefuld fyld på halvdelen af firkanterne. Læg en firkant oven på, og klem kanterne sammen med en gaffel. Eller læg ½ spsk. fyld på hver firkant, og lav tortellinier: Fold firkanten diagonalt sammen om fyldet. Buk spidsen af trekanten ned til den ene side, og saml de to andre spidser sammen på den anden side, og klem spidserne sammen.
- Skær champignonerne i skiver.
- Opvarm resten af olien, og svits champignonerne.
- Tilsæt presset hvidløg, og svits et par minutter.
- Tilsæt fløde.
- Kog op, og kog i et minuts tid.
- Tilsæt osten, og opvarm forsigtigt, til osten er smeltet.
- Smag til med salt og peber.
- Kog pastaen i saltet vand, til de er al dente.
- Hæld vandet fra, og vend dem i saucen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1-1½ time – afhængig af hvilke former du eksperimenterer med
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3659/871 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 54 %
Kulhydrat: 24 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 856/205
Protein: 11 g
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Hjemmelavede raviolier og tortellinier med pecorinosauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on