Hvis du kun bruger din mikrobølgeovn til at opvarme gårsdagens rester eller lave popcorn i, så snyder du dig selv. For du kan lave masser af god mad i mikroovnen – og endda hurtigere end i den almindelige ovn eller på komfuret. Prøv f.eks. at lave pølser med kartoffelmos i mikroovn m/grill.
Personer
Minutter
For at det hele ikke skal være kød og kartofler, har jeg valgt at servere stegt spidskål til. Retten er også en god resteret, hvis du f.eks. har grillede pølser og/eller en rest kartoffelmos. Du kan i øvrigt bruge alle mulige former for grøntsagsmos, og hvis du kigger godt efter, så er der faktisk noget grønt i mosen på billedet. Af en eller anden grund ligner det squash, det er det ikke, det er porre.
Ingredienser
- 4 gode, tykke pølser
- 2 spsk. sennep
- 2 spsk. ketchup
- 4 tynde skiver ost
- 1 æggeblomme
- 800 g fast kartoffelmos – evt. med andre grøntsager/rodfrugter i
Sådan tilberedes gratinerede pølser med kartoffelmos i mikroovn m/grill
- Giv alle pølserne et snit på langs, og læg dem i et fad, der kan gå i mikroovnen.
- Smør dem med sennep og ketchup.
- Læg en skive ost på hver pølse – skær evt. skiverne til, så de passer bedre.
- Rør æggeblommen i kartoffelmosen, og læg mosen rundt om pølserne – evt. ved hjælp af en sprøjtepose.
- Sæt fadet i mikroovnen ved 350 W med grillen tændt, og lad det stå til osten smelter – ca. 10-12 minutter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1969/469 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 37 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 381/91
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 8 g