Blomkål med pesto er ikke fedtfattig, men det er heller ikke meningen, du skal spise dig mæt i den. Den er ment som tilbehør, og den smager super godt til alt – fjerkræ, fisk, kød eller vegetarretter.
Personer
Minutter
Spis den f.eks. til dampet fisk, kylling lavet i wok eller en vegetarfrikadelle.
Det er sådan et tilbehør, du hurtigt bikser sammen, og som folk vil tro, du har brugt oceaner af tid på. Det kan du også gøre, hvis du vil lave din pesto selv, men har du lavet pestoen i forvejen, eller bruger du en god købe-pesto, så tager det ingen tid.
Og så er der stort set ingen ingredienser. Med andre ord: Nemt, hurtigt, billigt … men ikke fedtfattigt.
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 100 g grøn pesto
- 1 dl havregryn
- ½ dl sojasauce
Sådan tilberedes blomkål med pesto
- Skær blade og stok af blomkålen, og skyl den.
- Skær blomkålen i små buketter.
- Vend blomkålen i pestoen.
- Rist havregrynene på en tør pande i fem minutters tid – hold øje med dem, så de ikke brænder på, de skal kun lige tage farve.
- Tag panden af varmen, og hæld sojasauce over havregrynene, under omrøring, så det bliver grundigt fordelt.
- Lad havregrynene køle af, til de er helt kolde, hvorefter de drysses ud over blomkålen.
Den nemmeste måde at skære blomkålen i små buketter på er ved at lægge blomkålen på hovedet med stokken opad og føre en urtekniv langs med stokken. Evt. kan du skære for store buketter over en ekstra gang.
Du kan selv lave pesto ved at komme
- 1 dl olie
- 2 tsk. pinjekerner
- 1 lille fed hvidløg
- 25 g revet parmesanost og
- et nip salt
i blenderen og blende langsomt i ca. 1 minut. Tilsæt 3/4 l basilikumblade, og blend igen langsomt i ca. ½ minutter. Stil pestoen på køl i minimum ½ time, og smag til.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 797/190 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 62 %
Kulhydrat: 26 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 495
Protein: 4 g
Fedt: 8 g
Kulhydrat: 6 g