Vidste du, at dine tænders sundhed kan påvirke din krops helbred? Dårlige tænder skaber grobund for bakterier, der kan sprede sig til resten af kroppen. Det kan både give betændelsestilstande og mistænkes også for at kunne medføre kræft i mundhulen. Læs med og bliv klogere på, hvorfor det nogle gange er smartere med en protese.

Vil du undgå de problemer, som dårlige tænder kan give, er det vigtigt at være kontant, når det gælder dine tænder. Hvis det alligevel er for sent, så har du mulighed for diverse tandproteser, så man kan få smilet tilbage.

Undgå slemme betændelsestilstande

De fleste danskere ved at det er vigtigt at holde tænderne fri for huller. Men alt for mange ved ikke, at dårlige tænder og manglende mundhygiejne kan have alvorlige konsekvenser for det generele helbred. Hvis det er nyt for dig, er du ikke alene, for knap halvdelen af danskerne kender heller ikke sammenhængen.

Men infektioner i munden og tænder kan rent faktisk være med til at udvikle eller forværre sygdomme, særligt diabetes og hjerte-kar-sygdomme, da betændelsen har nem adgang til blodbanerne igennem munden. Det er vigtigt at have i mente ifølge en tandtekniker på Frederiksberg, for at undgå betændelsestilstande som parodontose.

Parodontose er en folkesygdom, som de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet. Parodontose er en betændelsestilstand i den knogle, som tandroden sidder fast i. Betændelsen fører til, at knoglen langsomt “ædes op” og når processen er langt fremskreden, begynder tanden at føles løs. Parodontose er en voksen-sygdom, idet den normalt ikke starter, før man er i midten af 30’erne. Kommer der parodontose hos yngre, kan der være tale om en særlig aggressiv form og som kræver en ekstra ihærdig indsats med hensyn til mundhygiejne, hyppige tandlægebesøg og behandling med antibiotika.

Hvordan forholder du dig til pardontose

Hvis parodontose opdages og behandles i tide, er der god chance for, at den bliver stoppet, men den allerede mistede knogle kan ikke vokse op igen. Sygdommen skal hele tiden holdes under kontrol og der må ikke slækkes på mundhygiejnen. Ellers blusser parodontosen op igen og knogletabet øges gradvist.

Mange forsømmer desværre stadig deres tænder og bliver der ikke taget hånd om parodontose i tide, vil tænderne ende med at falde ud – en efter en. Til sidst bliver man tandløs og må have protese. Tandproteser er erstatninger for manglende tænder, som man få lavet hos en klinisk tandtekniker, der kan tages ud og sættes tilbage i munden igen.

Når tandlæger taler om proteser, taler de om fastsiddende eller aftagelige proteser. For tandlægen er en fastsiddende bro altså også en protese. I almindelig daglig tale tænker vi på de aftagelige proteser, når vi siger – proteser. Proteser vil aldrig føles som ens egne tænder, man skal vænne sig til dem, og man skal lære at bruge dem. Proteser kan i vore dages fremstilles så de ser naturlige ud, og de er også mere behagelige end i gamle dage.

Genskab smilet med tandproteser

Der findes to typer af aftagelige tandproteser til dine tænder, nemlig: hel- og delproteser. Din tandlæge hjælper dig med at vælge den type tandprotese, der er egnet for dig. Har du et resttandsæt som kan bruges til at ophænge/fastgøre en delprotese til vil det ofte være en fordel.

Kan ingen af dine tænder bevares må du have en helprotese. https://tandprotesehuset.dk/frederiksberg/ har deres egen klinik hvor de fremstiller personlige tandproteser på Frederiksberg. Tandklinikken er i tæt samarbjede med dygtige tandlæger over hele landet. De er eksperter i at fremstille alle former for tandproteser med et naturligt udseende, der genskaber det smil man har mistet.