Oksekød med salsa og rodfrugtmos er en robust, mættende ret med … ja … oksekød. Mosen er bestemt anderledes, fordi den er smagt til med revet citronskal. Men den er helt sikkert lækker.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 650 g kartofler
  • 6 gulerødder
  • 500 g pastinakker
  • 1½ spsk. olivenolie
  • Revet skal af ½ citron
  • 400 g oksekød i tern
  • 1 rødløg
  • 4 tomater
  • 1 rød chilipeber
  • 1 forårsløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes oksekød med salsa og rodfrugtmos

  1. Skur kartofler, gulerødder og pastinakker – eller skræl dem, hvis de er meget grove/beskidte – og skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i vand uden salt, ca. 15 minutter.
  2. Dup kødet med papir, og drys det med lidt salt og peber.
  3. Hak rødløget, forårsløg og chili fint, og skær tomaterne i tern.
  4. Hæld vandet fra rodfrugterne, men gem et par dl, og mos dem groft med et piskeris.
  5. Juster konsistensen med lidt af kogevandet, og smag mosen til med revet citronskal, olie, salt og peber.
  6. Brun oksekødet i 1 spsk. olie.
  7. Tilsæt løg, chili og tomater, og steg med i 5-10 minutter.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Servér gryden det varme oksekød med rodfrugtmosen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1965/468
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    341/81
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med salsa

Cheeseburgere med peberfrugtsalsa

Cheeseburgere med peberfrugtsalsa

Kulmule med agurke-tomatsalsa

Kulmule med agurke-tomatsalsa

Hjemmelavet salsa og pitabrød til medisterpølse

Hjemmelavet salsa og pitabrød til medisterpølse

Rødspættefileter med karryhonningsauce og salsa

Rødspættefileter med karryhonningsauce og salsa

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Oksekød med salsa og rodfrugtmos
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)