Endnu en hurtig, nem og velsmagende ret – og så i én pande, så vi også sparer opvask Det eneste minus ved denne ret er pølserne, fordi fedtfattige pølser stadig ligger på et meget højt prisniveau.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1794/427 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 480/114
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 500 g kyllingepølser
- 2-3 porrer
- 1 rød/orange peberfrugt
- 15 g stegemargarine
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. stærk karry
- 200 g ris
- 4 dl vand
- ½ dl rosiner
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes pølserisotto:
- Skær pølserne i skiver.
- Rens og skyl porrerne, og skær dem i skiver.
- Skyl peberfrugten, fjern kernerne, og skær peberfrugten i terninger.
- Varm margarine, sojasauce og balsamico i en dyb pande, og svits karry, porreringe og peberfrugt i få minutter.
- Tilsæt pølseskiver og ris, og lad det svitse med et øjeblik.
- Hæld vand ved, krydr med salt og peber, og lad retten komme i kog. Dæmp varmen og lad retten simre under låg i 20 minutter, til væden er opsuget. Tilsæt rosinerne de sidste 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Dommen: