Pirogger med fars og porrer er virkelig velegnet til madpakken. Tag en op af fryseren om morgenen, og den er tøet til frokost.
Antal
Minutter
Ungerne elsker dem virkelig, og det giver en lidt anderledes madpakke end de sædvanlige fire halve. De kan også sagtens spises lune/varme. Vi voksne er mere til pirogger med røget laks. Men piroggerne kan også fyldes med meget andet lækkert fyld, som kartoffelmos, spinat eller noget helt tredje.
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl minimælk
- 4 spsk. olie
- 3 æg
- 850 g hvedemel
- 500 g mager oksefars
- 3 porrer
- 1 ds. tomatpasta
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes pirogger med fars og porrer
- Lun mælken, og opløs gæren i den.
- Tilsæt olie, 1 tsk. salt, 2 æg og mel.
- Ælt dejen smidig, og sæt den til hævning i 30 minutter.
- Brun kødet uden tilsætning af fedtstof.
- Snit porrerne fint, og lad dem svitse sammen med kødet i nogle minutter.
- Tilsæt tomatpasta, og smag til med salt og peber.
- Lad fyldet simre ca. 10 minutter under omrøring.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pisk det sidste æg sammen.
- Del dejen i 32 stykker.
- Rul hvert stykke ud til en oval – gerne imellem to stykker bagepapir, så sparer du rengøring og opvask.
- Fordel fyldet på den ene halvdel af hver (en lille skefuld).
- Pensl kanterne med æg.
- Fold dem sammen, og tryk kanten fast med en gaffel.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i 15 minutter.
- Pensl med æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
- Kategori: Frokost
- Antal: 32 stk.
- Tilberedning: 1 time og 10 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 653/155 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 60 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 795/189
Protein: 9 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 28 g