Antal
Minutter
Men de smager godt til morgenkaffen. De smager så også bedst, når de er nybagte, men du kan selvfølgelig prøve at sætte dem til efterhævning i køleskabet natten over – hvis du har plads – så er det kun ½ time, du skal bruge om morgenen. Jeg ved ikke, om det fungerer, jeg har ikke prøvet. Prøver du, er du velkommen til at dele dine erfaringer i kommentarfeltet herunder. Prøver jeg, skal jeg nok gøre det samme. 🙂
Ud over at smage skønt til morgenmad, så er de altså heller ikke ringe til frokost, mellemmåltid eller et let aftensmåltid med salat og pålæg i. Her har jeg kommet en skefuld kyllingesalat i og lidt salat – og det er det energifordelingen og næringsindholdet er udregnet efter.
Ingredienser
- 50 g smør
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt naturel, 0,1 %
- 400 g hvedemel
- 75 g grahamsmel
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 1½ spsk. lys sirup
- Ca. 1½ dl sesamfrø
Sådan tilberedes tyrkiske bagels – Simit – med kyllingesalat
- Smelt smørret.
- Opvarm 2 dl af vandet, til det er håndlunt/fingervarmt, og opløs gæren i det.
- Tilsæt yoghurt, begge meltyper, sukker og salt, og ælt det til en sammenhængende dej – det kan du med fordel gøre i røremaskinen med dejspaden. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en time.
- Del dejen i 10 lige store stykker, og rul hvert stykke ud til en ca. 50 cm lang pølse.
- Læg pølsen dobbelt, og sno den, og slut af med at forme den til en ring. Tryk samlingen godt sammen.
- Rør den sidste dl vand og sirup sammen, og dyp ringene på begge sider i blandingen, og vend dem herefter i sesamfrø – også på begge sider.
- Sæt ringene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve lunt og tildækket i yderligere en time.
- Tænd ovnen på 200° C, og bag de tyrkiske bagels i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne.
- Lad bagelene køle af, flæk dem, og kom lidt salat og en spiseskefuld kyllingesalat i dem.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 3 timer og 15 minutter inkl. hævetid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 1186/282 - Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 888/212
Protein: 7 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 29 g