Grillspyd og grillet steak er en ret, der kan spises både i grillsæsonen og på alle andre årstider. Du kan grille på pande og i ovn eller på grillen. Er du så heldig at have mulighed for at grille hele året kan du jo også bare gøre det.
Personer
Minutter
Tidsforbruget på opskriften er beregnet ud fra, at du laver retten på pande og i ovn, så opvarmning af grill, står for egen regning. Til gengæld er marineringstid medregnet, selvom den kan nedsættes eller udelades, men spyddene smager bedst, når de er blevet marineret.
Opskriften er low FODMAP og fedtfattig.
Vi har også andre fedtfattige grillopskrifter.
Ingredienser
- 2 citroner – økologiske
- 6 spsk. gluten- og løgfri sennep
- 2 spsk. brun farin
- 2 spsk. sojasauce
- 1 rød peberfrugt
- 1 fennikel
- 32 cherrytomater
- 32 små, forkogte kartofler
- 4 steaks (a 100 g)
- Olie til stegning
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes grillspyd og grillet steak
- Riv skallen på begge citroner, og pres dem efterfølgende. Bland citronsaft og -skal med sennep, farin og sojasauce til en marinade. Krydr med salt og peber.
- Skær peberfrugten og fenniklen i tern på ca. 2½ cm, og kom alle grøntsagerne på spyd – 16 spyd i det hele – først en kartoffel, så et stykke peberfrugt, et stykke fennikel og til sidst en cherrytomat og så forfra. Lav 15 spyd mere.
- Dyp spyddene i marinaden, sørg for at alle grøntsager får marinade på, og lad dem marinere i ½ time.
- Grill, eller steg steakene i lidt olie i ca. 6 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
- Lad spyddene dryppe lidt af, og steg dem på grillen, eller grill dem i ovnen ved 220° C i 10-15 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2050/488 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 59 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 324/77
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Grillspyd og grillet steak
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on