Personer
Minutter
Ingredienser
- 155 g tørrede kikærter
- 400 g skinkekød i tern
- 1 spsk. mel
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 store gulerødder (ca. 200 g i alt)
- 2 stængler bladselleri
- 2 tomater
- 2 spsk. hakket bredbladet persille
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. chilipulver
- ¼ tsk. stødt kanel
- 1 spsk. olivenolie
- 2½ dl hønse- eller kyllingebouillon
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes suppe med svinekød og kikærter
- Husk at sætte kikærterne i blød aftenen før eller senest om morgenen.
- Kog kikærterne i letsaltet vand, til de er næsten møre – ca. 40 minutter.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Skrub gulerødderne helt rene, og hak dem uden at skrælle dem.
- Skær bladselleristænglerne i skiver.
- Hak tomaterne og den bredbladede persille.
- Kom skinkekødet i en pose velegnet til madvarer sammen med melet, og ryst det godt sammen.
- Tag kødet op af posen, og ryst overskydende mel af.
- Varm en pande op, skru ned til lav varme, og tørrist spidskommen, koriander, chilipulver og kanel, til det dufter skønt i køkkenet – det tager ca. 1 minuts tid – ryst panden undervejs.
- Varm olien op i en gryde, og steg kødet, til det er gyldent – det tager ca. 7-8 minutter – rør i gryden undervejs, så kødet bliver gyldent på alle sider.
- Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og halvdelen af bouillonen, og bland det sammen.
- Læg låg på, og lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt resten af bouillonen samt tomaterne, og krydr med de tørristede krydderier, salt og peber.
- Bring det i kog, og lad det herefter simre under låg i en time ved lav varme. Rør et par gange undervejs eller – endnu bedre – ryst gryden med låget på, så suppen ikke går af kog.
- Rør de kogte, afdryppede kikærter og den bredbladede persille i, og lad det simre i yderlige 5 minutter uden låg.
- Servér den færdige suppe med svinekød rygende varm.
Husk at sætte kikærterne i blød aftenen før eller aller senest om morgenen, inden du tager på arbejde.
Skulle du glemme det, kan du købe en dåse kikærter på vejen hjem. De skal så ikke koges, men blot skylles og dryppe af. Det er selvfølgelig også nemmere. Bruger du kikærter på dåse, skal du bruge 310 g.
Det er ikke nødvendigt, men synes du alligevel, du mangler noget til suppen, så servér med f.eks. lækkert grydebrød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1545/368 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 449/107
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Hej Beate.
Kan det passe at der kun skal 2,5 dl. hønsebouillon i suppen med svinekød og kikærter, eller skulle der stå 2,5 l.
😉 Hilsen Linda
Hej Linda
Den er god nok med de 2½ dl. Det er ikke en suppe, hvor kødet svømmer rundt i væde, men da retten ikke jævnes, bliver væden tynd som suppe.
Beate