Personer
Minutter
Fladbrødene smager f.eks. godt til chicken tikka masala. Serverer du også ris til, så er to brød nok til 4 personer, men udelader du risene, skal du bruge et brød pr. person. Spis brød til! Det mætter.
Ingredienser til 2 fladbrød
- 125 g hvedemel
- ½ tsk. fint salt
- ¾ dl varmt vand
- ½ spsk. olie – oliven-, solsikke- eller rapsolie smager godt
Sådan tilberedes fladbrød uden gær
- Sigt melet.
- Tilsæt salt.
- Bland olie og varmt vand, og hæld det i melet i en tynd strålen, mens du rører.
- Ælt det hele sammen til en fast dej.
- Lad dejen stå i en 10-15 minutter.
- Del dejen i to lige store dele.
- Rul hver del ud til en flad pandekager – ca. på størrelse med stegepanden – 3-4 mm tyk.
- Varm panden op, og skru derefter ned for varmen.
- Kom fladbrødene på et ad gangen, og steg dem på begge sider, til de har taget farvet – 1-1½ minut på hver side
Du kan i stedet drysse med det tørrede krydderurter og klappe det lidt fast, inden du lægger brødene på stegepanden.
Endelig kan du også, drysse lidt tørret krydderurter i melet, inden du samler ingredienserne til en dej.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 521/124 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 75 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 1000/239
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 43 g