Salat med edamamebønner er en dejlig frisk salat med lækre ingredienser, såsom bl.a. de skønne edamame bønner og friske grønne asparges. Faktisk består denne salat kun af fire ting – og så lige en ciabattabolle til. Lækker til frokost, mellemmad eller som tilbehør til en frikadelle eller andre stegte retter. Og så er den nemt og hurtigt lavet.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 100 g edamame bønner
- 1 bdt. grønne asparges – ca. 250 g urenset vægt
- 1 bdt. radiser – ca. 8-10 stykker
- 50 g blød og cremet gede- eller fåreost
- Evt. lidt frisk timian
Tilbehør
- 4 ciabattaboller
Sådan tilberedes salat med edamamebønner og gedeost
- Hæld kogende vand over edamame bønnerne, så de tør, og lad dem herefter dryppe af i et dørslag.
- Knæk den nederste træede del af aspargeserne, og hæld kogende vand over resten, lad dem stå et kort øjeblik, og lad dem herefter dryppe af i et dørslag.
- Skær aspargeserne i mindre stykker, når de er dryppet af
- Skyl radiserne, og skær dem i skiver.
- Bland radiser, aspargeser og edamame bønner i en skål, top med blød, cremet gedeost, og drys evt. med lidt skyllet, frisk timian.
- Sevér med ciabattaboller – gerne lunet i ovnen eller på brødristeren.
- Kategori: Tilbehør/Frokost
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 10 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1027/245 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 62 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 583/139
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 20 g
Informationer
Opskriftens navn
Salat med edamamebønner og gedeost
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on