Denne gryde med fennikel og kidneybønner er en fyldig ret, som også sagtens kan serveres med ris. Ingen kød i dag, men en lækker ret, hvor vegetaren også kan deltage i måltidet.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 10 g stegemargarine
  • 4 fennikler
  • 2 løg
  • 400 g iblødsatte, tørrede kidneybønner
  • 1⁄2 l tomatsuppe – gerne hjemmelavet
  • 1⁄2 dl grofthakkede friske basilikumblade
  • Skal af 1 lime
  • Salt

Tilbehør

  • 200 g grydebrød
  • Evt. lidt smør rullet i persille
  • Frisk basilikum

Sådan tilberedes gryde med fennikel og kidneybønner

  1. Skyl bønnerne, og kog dem i noget nyt vand tilsat lidt salt. De må gerne have lidt bid (ca. 20 minutter)
  2. Skær fenniklerne i mindre stykker
  3. Hak løgene groft.
  4. Lad stegemargarinen smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  5. Svits fennikel og løg i ca. 3 minutter.
  6. Rør bønner og tomatsuppe i, og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 3 minutter, til grønsagerne er møre.
  7. Tilsæt basilikum og salt.
  8. Smag til og servér med et drys hakket basillikum og brød evt. smurt med lidt persillesmør.

Før du går i gang

Husk at sætte kidneybønnerne i blød dagen før.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2476/589
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    516/123
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter med fennikel

Isingfilet med fennikel og svampe

Isingfilet med fennikel og svampe

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Nakkekam med fennikel og citrontimian

Nakkekam med fennikel og citrontimian

Blomkålssuppe med fennikel og æble

Blomkålssuppe med fennikel og æble

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Gryde med fennikel og kidneybønner
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)