Hurtig ret, hvis man lige har lidt “leftovers”. Det havde vi, kogte kartofler og broccoli. Men eller kan man jo hurtigt koge nogle grøntsager eller ris til retten.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1268/302
  • Energifordeling:
    Protein: 42 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 36 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 408/98
    Protein: 10 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 500 g svinemørbrad
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • Oliespray
  • 100 g grønne oliven med rød peber i
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 tsk. balsamicoeddike
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 500 g kogte kartofler
  • 100 g kogt broccoli
  • Oliespray

Sådan tilberedes mørbradskiver med oliventapenade og brasekartofler:

  1. Skær mørbraden i 8 skiver.
  2. Opvarm en stor stegepande.
  3. Tryk svinekødet fladt til 1-1½ cm tykke skiver.
  4. Knus fennikelfrøene sammen med lidt salt og peber, og gnid kødet ind i det.
  5. Spray kødet let med oliespray.
  6. Læg kødet på panden, og steg 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er tilpas møre.
  7. Skær olivenerne i skiver.
  8. Bland ¾ af olivenerne med hakket persille, dijonsennep, balsamicoeddike og knust hvidløg.
  9. Bland resten af olivenerne med kogte kartofler og broccoli.
  10. Spray panden med lidt olie, og bras kartofler, broccoli og oliven heri.
  11. Servér olivenblandingen til kødet sammen med brasekartoflerne.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Filip:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!