Hurtig ret, hvis man lige har lidt “leftovers”. Det havde vi, kogte kartofler og broccoli. Men eller kan man jo hurtigt koge nogle grøntsager eller ris til retten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1268/302 - Energifordeling:
Protein: 42 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 36 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 408/98
Protein: 10 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 500 g svinemørbrad
- 1 tsk. fennikelfrø
- Oliespray
- 100 g grønne oliven med rød peber i
- 1 spsk. hakket persille
- 1 spsk. dijonsennep
- 2 tsk. balsamicoeddike
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 500 g kogte kartofler
- 100 g kogt broccoli
- Oliespray
Sådan tilberedes mørbradskiver med oliventapenade og brasekartofler:
- Skær mørbraden i 8 skiver.
- Opvarm en stor stegepande.
- Tryk svinekødet fladt til 1-1½ cm tykke skiver.
- Knus fennikelfrøene sammen med lidt salt og peber, og gnid kødet ind i det.
- Spray kødet let med oliespray.
- Læg kødet på panden, og steg 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er tilpas møre.
- Skær olivenerne i skiver.
- Bland ¾ af olivenerne med hakket persille, dijonsennep, balsamicoeddike og knust hvidløg.
- Bland resten af olivenerne med kogte kartofler og broccoli.
- Spray panden med lidt olie, og bras kartofler, broccoli og oliven heri.
- Servér olivenblandingen til kødet sammen med brasekartoflerne.