Nakkekam betyder for det meste flæskesteg med sprød svær, brun sovs og kartofler, og det smager da også herligt, men forandring fryder, denne nakkekam med fennikel og citrontimian er meget lettere og friskere i kødet.
Personer
Minutter
IKKE FEDTFATTIG
Ingredienser
- 600 g nakkekam uden svær
- Fennikelfrø, ca. 15 g
- 1 bdt. citrontimian – kan du ikke få fat i citrontimian, så brug almindelig timian og revet citronskal blandet sammen
- 2 fennikler
- 6 fed hvidløg
- 1 løg
- 4 dl salat
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. honning
- ½ dl fløde, 4 %
- 370 g honningmelon
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes nakkekam med fennikel og citrontimian
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skær nogle små huller/revner i kødet, og spæk det med salt, peber, citrontimian, fenikkelfrø og hvidløgsbjælker.
- Snit løg og fennikel, læg begge dele i det ovnfast fad sammen med resten af hvidløgene, drys med salt og peber, og læg kødet oven på.
- Drys kødet med lidt salt, peber og fennikelfrø, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
- Skru ned til 200° C, og steg færdig – ca. 45 minutter – 1 time.
- Snit salaten, og skær melonen i terninger, og kom begge dele i en skål.
- Rør fløde med citronsaft, honning og en lille smule salt, og hæld dressingen over salat og melon.
- Skær kødet i skiver, og servér.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1218/290 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 57 %
Kulhydrat: 21 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 443/106
Protein: 6 g
Fedt: 7 g
Kulhydrat: 5 g
Informationer
Opskriftens navn
Nakkekam med fennikel og citrontimian
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on