Nakkekam betyder for det meste flæskesteg med sprød svær, brun sovs og kartofler, og det smager da også herligt, men forandring fryder, denne nakkekam med fennikel og citrontimian er meget lettere og friskere i kødet.

Personer

Minutter

IKKE FEDTFATTIG

Ingredienser

  • 600 g nakkekam uden svær
  • Fennikelfrø, ca. 15 g
  • 1 bdt. citrontimian – kan du ikke få fat i citrontimian, så brug almindelig timian og revet citronskal blandet sammen
  • 2 fennikler
  • 6 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 4 dl salat
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • ½ dl fløde, 4 %
  • 370 g honningmelon
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes nakkekam med fennikel og citrontimian

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skær nogle små huller/revner i kødet, og spæk det med salt, peber, citrontimian, fenikkelfrø og hvidløgsbjælker.
  3. Snit løg og fennikel, læg begge dele i det ovnfast fad sammen med resten af hvidløgene, drys med salt og peber, og læg kødet oven på.
  4. Drys kødet med lidt salt, peber og fennikelfrø, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter.
  5. Skru ned til 200° C, og steg færdig – ca. 45 minutter – 1 time.
  6. Snit salaten, og skær melonen i terninger, og kom begge dele i en skål.
  7. Rør fløde med citronsaft, honning og en lille smule salt, og hæld dressingen over salat og melon.
  8. Skær kødet i skiver, og servér.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1218/290
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 57 %
    Kulhydrat: 21 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    443/106
    Protein: 6 g
    Fedt: 7 g
    Kulhydrat: 5 g

Andre opskrifter med fennikel

Isingfilet med fennikel og svampe

Isingfilet med fennikel og svampe

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Blomkålssuppe med fennikel og æble

Blomkålssuppe med fennikel og æble

Råmarineret fennikel

Råmarineret fennikel

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Nakkekam med fennikel og citrontimian
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)