“Jeg hader rosenkål”. Disse rosenkål er tilberedt så smagen ikke er så stærk. Og så er der ellers dømt kæmpebøf – én til deling.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Ja, bøffen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2129/507 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 53 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 580/139
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 500 g mager oksefars
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 625 g friske rosenkål eller 500 g optøede
- 300 g fuldkornsspaghetti
- 1 dl fløde 4 %
- 2 røde æbler
- 1½ dl grofthakket bredbladet persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kæmpebøf med rosenkål og spaghetti:
- Rens rosenkålen – hvis de er friske.
- Skær rosenkålene i halve.
- Skyl persillen, og hak den.
- Form kødet til én stor kæmpebøf (ca. 18 cm i diameter).
- Lad margarinen blive gylden i en pande, og steg bøffen ved jævn varme, ca. 7-8 minutter på hver side – skru op til kraftig varme i ca. ½ minut, når du vender bøffen.
- Drys med salt og peber, læg pandebøffen i et fad med kant og hold den varm. Husk at tjekke om den er gennemstegt.
- Bring vand – 2-3 l – tilsat salt i kog i en gryde.
- Kom rosenkålene i vandet, og bring atter vandet i kog – uden låg.
- Tag rosenkålene op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag.
- Kog derefter pastaen ca. 8 minutter, til den er mør uden at være blød.
- Fjern imens æbleskroget fra æblerne, og skær æblerne i tynde både.
- Tag 2 dl kogevand fra pastaen, og lad pastaen dryppe af i dørslag.
- Kom kogevand, fløde og de dampede rosenkål i panden.
- Bring cremen i kog.
- Tilsæt, æbler, persille (gem lidt til pynt), salt og peber.
- Varm cremen godt igennem, og smag til.
- Hæld rosenkålcreme over den færdige kæmpebøf, og servér straks med nykogt pasta.
Dommen: