Det tager lidt tid at komme farsen i tarmen, når man laver hjemmelavet medister, men ellers er det ikke særligt besværligt at lave sin egen medister.
Du kan selvfølgelig serverer alt muligt andet til hjemmelavet medisterpølser – traditionelt eller mindre traditionelt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 90 minutter
- Fryseegnet: Ja, pølsen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2738/652 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 55 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 639/152
Protein: 9 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 21 g
Ingredienser:
- 1 løg
- 400 g flæskefars
- 1 spsk. tørret timian
- ½ tsk. allehånde
- 1 dl hvedemel
- 2½ dl minimælk
- 1 æg
- 1 spsk. olie
- 1-2 m svinetarm
- 1 dl dijonsennep
- 2 spsk. honning
- 1 spsk. frisk, hakket timian
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 12 skiver syltede rødbeder – afhængig af størrelse
- 4 skiver rugbrød
- 400 g krydrede linser
Sådan tilberedes en hjemmelavet medister med krydrede linser:
- Forbered tarmen som angivet på bøtten.
- Pil løget, og riv det fint.
- Rør flæskefarsen med 2 tsk. salt, løg, tørret timian, allehånde, mel, mælk og æg. Farsen skal være lidt tyndere end frikadellefars.
- Kom farsen i kødhakkeren med pølsehorn, og træk tarmen på pølsehornet. Afslut med en knude.
- Pres farsen ind i tarmen. Den skal ikke være for fyldt.
- Drej tarmen rundt, hver gang du har den ønskede pølselængde.
- Fortsæt, til der ikke er mere fars.
- Luk enden, og prik pølserne med en kødnål, så de ikke sprækker under tilberedningen.
- Opvarm en gryde vand, og kog pølserne i ca. 10 minutter lige under kogepunktet.
- Tag dem op, og tør dem med køkkenrulle.
- Steg medisterpølserne i olien på en pande ved middel varme til de er sprøde.
- Rør sennep, honning og hakket timian sammen.
- Servér hjemmelavet medisterpølse med timiansennep, rugbrød, krydrede linser og rødbeder.
Velbekomme!
Dommen:
Trackbacks/Pingbacks