Kedgeree er oprindeligt anglo-indisk og betyder rodsammen. Retten består af fiskeflager, ris og æg. Og så smager den fantastisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2194/522 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 50 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 473/113
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 9 dl vand
- 2 fiskebouillonterninger
- 400 g laksefilet
- 2 spsk. Becel let
- 1 tsk. olie
- 1 løg
- 2 tsk. rød karrypasta
- 4 dl ris
- 2 hårdkogte æg
- 3 spsk. hakket persille
- 3 spsk. fløde 4 %
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- Citronbåde
Sådan tilberedes kedgeree:
- Pil æggene, og skær dem i både.
- Hæld vand og bouillonterninger i en sauterpande, og bring i kog.
- Kom laksen i, læg låg på, og skru ned for varmen.
- Kog i 3 minutter, eller indtil fisken føles fast.
- Tag laksen op af panden, og del den i store flager ved forsigtigt at skille den fra hinanden med fingrene eller en gaffel. Kassér skindet.
- Sæt bouillonen til side.
- Hak løget.
- Smelt halvdelen af margarinen i panden, og tilsæt olien.
- Tilsæt løget, og steg ved lav varme, indtil det er blødt og klart.
- Rør karrypastaen i.
- Tilsæt ris, og bland godt, indtil risene er dækket.
- Tilsæt fiskebouillonen, bland godt, og bring i kog.
- Lad risene simre under låg ved lav varme i 8 minutter.
- Kom laksen i, og kog under låg i yderligere 5 minutter, indtil al væske er absorberet.
- Rør resten af margarinen, æggene, persillen og fløden i.
- Servér den varme kedgeree med citronbåde til at presse over.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!