Et delikat spinatbrød med en flot grøn farve. Velegnet til madbrød eller en snack med lidt smøreost naturel, en skive fersk laks eller lignende.
- Kategori: Brød/boller
- Antal: 1 brød
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. skive:
KJ/Kcal: 433/103 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 72 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 852/203
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 36 g
Ingredienser:
- 25 g gær
- Lidt Becel let, flydende margarine
- 100 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- 3 dl minimælk
- 1 tsk. salt
- 125 g spinat
- 40 g rørsukker
- 1 æg
- 2 æggeblommer
Sådan tilberedes spinatbrød:
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skyl spinat grundigt, og slyng den (evt. i et viskestykke).
- Lun mælken i en gryde, til den er fingerlun.
- Hæld mælken i en blender sammen med spinaten, og blend det.
- Rør gæren i mælke-spinatblandingen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser – med undtagelse af margarinen, og rør det godt igennem med en ske eller i en røremaskine.
- Beklæd en rugbrødsform med bagepapir.
- Pensl bagepapiret med margarinen.
- Hæld dejen i formen, og bag brødet i ca. 40 minutter, til det har en hul lyd, når du banker på det.
- Tag brødet ud af formen, når det har afkølet i ca. 5 minutter.
- Dæk evt. med et viskestykke, hvis du vil have en blød skorpe frem for en sprød skorpe.
- Lad det færdige spinatbrød køle af.
Brødet kan holde sig i køleskabet 4-5 dage i en tætlukket pose.
Dommen:
Dette kunne godt bruges som snack til en af vores næste vinsmagninger