Lad bare gebisset blive i glasset. Oksekød i mørkt øl bliver så mørt og lækkert af at stå og simre. Og den mørke øl, giver en fantastisk god smag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 4½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2088/497 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 29 %
Alkohol: 5 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 454/108
Protein: 10 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat 8 g
Ingredienser:
- 1 kg okseklump
- 1 stort løg
- 200 g champignoner
- 3-4 kviste timian
- 2½ dl mørk, kraftig øl – f.eks. stout
- 1 spsk. oksefond
- 1 ds. flåede cherrytomater
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 miniflutes
- 100 g revet gouda
Sådan tilberedes oksekød i mørkt øl:
- Tænd ovnen på 100° C.
- Skær kødet i store tern, og fjern synligt fedt.
- Brun det i en støbejernsgryde uden tilsætning af fedtstof.
- Pil løget, og skær det i mindre både.
- Rens champignonerne, og skær dem i halve.
- Tilsæt løg og champignoner, og steg dem sammen med kødet i endnu et par minutter.
- Krydr med timian, salt og peber – vær varsom med saltet, da fonden også salter.
- Tilsæt øl, fond og tomater.
- Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i ca. 4 timer, til kødet falder fra hinanden.
- Tag gryden ud af ovnen, og skru ovnen op på 225° C.
- Skær flutene over på langs, og fordel osten på dem.
- Gratiner dem i ovnen, og servér herefter til den varme grydefuld oksekød i mørkt øl.
Velbekomme!
Dommen:
Det lyder som en spændene ret som jeg er nødt til at prøve.
Det kan være svært at finde på nye madretter når man er på slankekur.
Den smager også rigtig lækkert, men med en fedtenergiprocent på 30 ligger den vel ret beset over det man kalder “slankemad”. Man skal jo helst ned på omkring maks. 25 i FE%, hvis man gerne vil tabe sig. 🙂