Marineret, stegt gåse- eller andebryst kan sagtens være afløseren for gåsen eller anden til mortensaften – eller til julemiddagen – hvis I ikke er så mange. Smager herligt og tager ikke hele dagen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time + marinering 1 time
Fryseegnet: Nej - Pr. person:
KJ/Kcal: 2812/670 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 436/104
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Ingredienser:
- 400 g gåse- eller andebryst
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. japansk risvineddike
- 1 tsk. honningpeber
- ½ tsk. aromaforstærker (aromat eller Det Tredje Krydderi)
- 400 g grønne bønner
- 4 gulerødder
- 1 kg kartofler
- 330 g rødbede
- 2 tsk. fennikelfrø
- Saften af ½ citron
- 4 æbler
- 150 g svesker
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes marineret, stegt andebryst med bagte æbler:
- Skær gåse- eller andebrystet i 1-2 cm tykke skiver.
- Bland sojasauce, risvineddike, aromaforstærker, honningpeber og 1 tsk. friskkværnet sort peber, og læg kødet heri. Lad det trække i køleskab i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub og skræl grøntsagerne – ikke bønnerne – og skær dem i nogenlunde lige store stykker (rødbederne lidt mindre end de andre).
- Læg dem i et ildfast fad, pres citronsaft over, drys med knust fennikelfrø, og sæt fadet i ovnen i ca. 40-45 minutter. Vend af og til, og krydr med salt og peber 10 minutters tid, før de er gennemstegte.
- Skyl æblerne, og fjern kernehuset – brug en kernehusudstikker. Fyld hullet med svesker. Sæt æblerne i ovnen de sidste 10-12 minutter sammen med rodfrugterne.
- Kog bønnerne i letsaltet vand.
- Steg kødet i ca. 2 minutter på hver side ved hård varme på en pande uden tilsætning af fedtstof.
- Hæld til sidst den resterende marinade over.
- Så er der stegt andbryst med bagte æbler – velbekomme!
Dommen: