Rimeligt nemme at lave og fyldet kan varieres i det uendelige. Vi har denne gang valgt flæskefars og tørrede abrikoser. De er gode til madpakken, men kan også sagtens bruges på buffeten.
- Kategori: Frokost
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 483/115 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 782/183
Protein: 12 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 24 g
Ingredienser:
- 500 g flæskefars
- 2½ løg
- 5 fed hvidløg
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- 10 tørrede abrikoser
- 1 tsk. ingefær
- 5 spsk. rasp
- 6 plader filodej
- 1 æggehvide
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes filoruller:
- Svits kødet i en gryde uden tilsætning af fedtstof.
- Hak løg og hvidløg, og tilsæt det.
- Hak abrikoserne, og tilsæt dem sammen med krydderier og rasp, når kødet har taget farve.
- Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smelt/varm margarinen.
- Læg en plade filodej på et stykke bagepapir, pensl med margarine, læg en plade filodej oven på, pensl med margarine, læg endnu en plade filodej på.
- Fordel halvdelen af fyldet på dejen, rul sammen, og pensl med æggehvide.
- Lav en rulle til på samme måde.
- Læg rullerne på en bageplade, og skær dem hver især i 8 lige store stykker.
- Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Dommen: