Vitello tonnato er en ret fra Piemonte, Norditalien. Tilberedningen varierer fra husmoder til husmoder. Vitello tonnato betyder kort og godt kalvekød med tunsauce. Og det smager lækkert. Buon appetito.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2521/600 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 505/121
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 400 g lårtunge
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- ½ bdt. timian
- 1 kvist rosmarin
- Citronskal fra 1½ usprøjtet citron
- 1 dl vermouth
- ¼ dl olie
- 1 æggeblomme
- 140 g tun
- 15 kapers
- 3 ansjosfileter
- Saft af ½ citron
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 12 grønne oliven – gerne med fyld
- Lidt kapers
- Citronbåde
- 8 forårsløg
- 100 g friske jordbær
- 1-2 hjertesalat – afhængig af størrelse
- Lidt stegemargarine
- 500 g grydebrød
Sådan tilberedes Vitello Tonnato:
- Kom timian, rosmarin, skal af den ene citron, løg, hvidløg, salt, peber og vin i en gryde sammen med lårtungen, og kog ved høj varme, til lagen er kogt ind til en tyk sirup.
- Hæld 1½-2 dl vand på og skru ned. Steg langsomt videre uden låg.
- Kødet skal være rosa (ca. 30 minutter).
- Lad stegen trække til den er kølet af.
- Kog saucen ind til cirka 2 dl, hvis den ikke er det.
- Si urterne fra.
- Lad tunen dryppe af, og rør den sammen med citronsaft, og revet skal af en halv citron, kapers og ansjoserne i foodprocessoren.
- Pisk æggeblomme sammen med olien lidt efter lidt i en tynd stråle til en lind mayonnaise.
- Bland mayonnaise med tunblandingen.
- Smag til, til den er let syrligt, krydret og salt nok til også at salte kødet. Tilsæt til sidst så meget af stegeskyen, som du finder nødvendigt til en god konsistens af tunsacucen.
- Skær kødet i tynde skiver.
- Svits forårsløg, jordbær og hjertesalat i lidt margarine.
- Servér kødet med de svitsede grøntsager/frugt, oliven, persille, kapers, citronbåde og grydebrød og tunsaucen naturligvis – så er der serveret Vitello Tonnato!
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!