Vildt farsbrød er en ret, der ligger godt i maven. Det er også velegnet til frokostbordet dagen efter – eller madpakken. Brødet får smag hen ad ”vildt” pga. krydderierne.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g mager oksefars
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret merian
  • 2 enebær
  • 3 skiver toastbrød
  • 2½ dl minimælk
  • 2 løg
  • 1 æg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 500 g grønne bønner

Sådan tilberedes vildt farsbrød

  1. Skær skorpen af toastbrødet. Skær krummen i mindre stykker, og læg den i blød i mælken.
  2. Når brødkrummen er opblødt – det tager ca. 20 minutter – moses det ud i mælken.
  3. Tænd ovnen på 180° C.
  4. Pil løget, og hak det fint.
  5. Knus enebærrene.
  6. Rør farsen med krydderier, mælkeblandingen, løg og æg.
  7. Kom farsen i en aflang ildfast form (brødform), som er beklædt med bagepapir.
  8. Bag farsbrødet i ovnen i 1 time.
  9. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  10. Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
  11. Hæld væden fra farsbrødet, tilsæt lidt kartoffelvand, og jævn det med majsstivelse udrørt i lidt vand.
  12. Lad sovsen småkoge et par minutter, tilsæt kulør, og smag til med salt og peber.
Velbekomme!
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time + 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2019/481
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    373/89
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter på farsbrød

Græsk farsroulade

Græsk farsroulade

Farsbrød med mos af jordskokker og kartofler

Farsbrød med mos af jordskokker og kartofler

Forloren hare med ribsgele

Forloren hare med ribsgele

Blandet farsbrød på grill

Blandet farsbrød på grill

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Vildt farsbrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)