Vildt farsbrød er en ret, der ligger godt i maven. Det er også velegnet til frokostbordet dagen efter – eller madpakken. Brødet får smag hen ad ”vildt” pga. krydderierne.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g mager oksefars
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørret merian
- 2 enebær
- 3 skiver toastbrød
- 2½ dl minimælk
- 2 løg
- 1 æg
- 2 spsk. majsstivelse
- Kulør
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 500 g grønne bønner
Sådan tilberedes vildt farsbrød
- Skær skorpen af toastbrødet. Skær krummen i mindre stykker, og læg den i blød i mælken.
- Når brødkrummen er opblødt – det tager ca. 20 minutter – moses det ud i mælken.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Pil løget, og hak det fint.
- Knus enebærrene.
- Rør farsen med krydderier, mælkeblandingen, løg og æg.
- Kom farsen i en aflang ildfast form (brødform), som er beklædt med bagepapir.
- Bag farsbrødet i ovnen i 1 time.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
- Hæld væden fra farsbrødet, tilsæt lidt kartoffelvand, og jævn det med majsstivelse udrørt i lidt vand.
- Lad sovsen småkoge et par minutter, tilsæt kulør, og smag til med salt og peber.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time + 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2019/481 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 373/89
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Vildt farsbrød
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on