Brødet her er lækkert, svampet og velsmagende – og nej, det smager ikke af blomkål. Brug glutenfri mel, hvis du har valgt at spare på de stivelsesholdige kulhydrater – LCHF (low carb high fat) eller paleo/palæo (stenalderkost) – eller lider af glutenallergi.
Brødet kan spises lunt eller koldt med ost, syltetøj eller pålæg. Eller det kan spise som madbrød.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 1 brød
- Tilberedning: Ca. 3 timer
- Fryseegnet: Nej
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 687/164
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 31 g
Ingredienser:
- 25 g gær
- 1 dl lunkent vand
- 1½ tsk. olie
- 1 blomkålshoved
- 400 g mel
- 1½ tsk. sukker
- 1½ tsk. salt
- Evt. lidt mælk eller æg til pensling – men vand kan også bruges
Sådan tilberedes verdens bedste brød med blomkålsris:
- Fjern de grønne blade fra blomkålshovedet.
- Skyl blomkålshovedet, og riv det så tilpas groft eller fint, at det ligner ris.
- Hæld kogende vand over, og lad det trække et par minutter.
- Lad blomkålsrisene dryppe helt af i en sigte.
- Rør gæren ud i det lunkne vand – det skal have ca. 37° C, så det hverken føles koldt eller varmt, når du mærker i det med en fingerspids – til gæren er opløst.
- Tilsæt olien.
- Bland salt og sukker i melet.
- Tilsæt blomkålsris og mel i vandet.
- Ælt det godt sammen – gerne i en røremaskine, hvis du har en sådan.
- Dæk skålen til med et viskestykke – så tørrer dejen ikke ud – og lad den hæve i ca. 1½ time på et lunt sted.
- Ælt dejen igennem igen.
- Læg dejen i en form af passende størrelse, eller form det frit, som du ønsker og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad verdens bedste brød med blomkålsris efterhæve tildækket i 45 minutter et lunt sted.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Snit i med en skarp kniv i overfladen på verdens bedste brød med blomkålsris – på langs hvis du har lagt brødet i en form, eller flere på tværs (gerne på skrå) hvis du har lagt brødet på en bageplade.
- Pensl brødet med vand, sammenpisket æg eller mælk, og bag det i ovnen i ca. 40 minutter – eller til det er gennembagt. Bank let på det. Har det en god hul lyd, så er det færdigbagt.
- Velbekomme! Nyd verdens bedste brød med blomkålsris.
Du kan også dele dejen til verdens bedste brød med blomkålsris i 6-7 stykker og forme stykkerne til boller. De skal kun bage i 15-20 minutter! Så har du verdens bedste boller med blomkålsris😉
Dommen:
Det ser lækkert og spændende ud. Det må jeg snart prøve.
Ja, Erik, det synes jeg, du skal. Det smager skønt.
//Beate