Vi bliver ved med at vende tilbage til denne vegetarpizza, hver gang det er sæson for jordskokker. Vi har købt bunden færdig, men du kan jo sagtens lave en hjemmelavet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2062/491 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 809/193
Protein: 11 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 23 g
Ingredienser:
- 1 rulle pizzadej
- 300 g jordskokker
- 200 g revet, mager ost
- 100 g kogte, afkølede kartofler
- I tsk. tørret oregano
- 20 g hasselnødder
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 50 g fast gedeost
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes vegetarpizza:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
- Blancher dem i kogende vand i ca. 3 min, og lad dem dryppe af.
- Rul pizzadejen ud på en bageplade.
- Drys pizzabunden med reven ost.
- Læg jordskokker og kolde, kogte kartofler i skiver på.
- Krydr med oregano, salt og peber.
- Sæt pizzaen i ovnen i 5 minutter.
- Hak hasselnøddekernerne.
- Drys dem over pizzaen, og lad din pizzaen bage endnu 5 minutter.
- Fordel stykker af gedeost jævnt over pizzaen, og lad den bage yderligere 5-7 minutter.
- Skyl persillen, og hak den groft.
- Tag den færdige vegetarpizza ud af ovnen, og drys med persillen.
Denne vegetarpizza kan også laves på en pizzasten på grillen, hvis ellers vejret vil.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”