Et vallebrød er et brød, hvor væsken er valle. Brødet får en dejlig saftig og blød krumme, og det holder sig frisk og lækkert længe.

Antal

Minutter

Valle kan købes i forskellige osterier/mejerier, men du kan også lave det selv, hvis du f.eks. laver din egen  smøreost.

Ingredienser

  • 12½ g gær (¼ pakke)
  • 4 dl valle
  • 4 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • 2 tsk. salt

Sådan tilberedes vallebrød

  1. Opløs gæren i vallen.
  2. Bland alle ingredienserne sammen.
  3. Lad det hæve lunt til dobbelt størrelse. Ca. 2-3 timer.
  4. Slå dejen ned.
  5. Hæld dejen i en rug- eller franskbrødsform.
  6. Lad det hæve lunt en times tid.
  7. Varm ovnen op til 200° C, og bag dit vallebrød i ca. 30 minutter.
  • Kategori: Bagværk
  • Antal: Ca. 900 g
  • Tilberedning: 4 timer og 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    349/83
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 5 %
    Kulhydrat: 84 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    873/208
    Protein: 5 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 43 g

Andre opskrifter på lækkert brød

Grydebrød.

Grydebrød

Verdens bedste brød med blomkålsris

Verdens bedste brød med blomkålsris

Spinatbrød

Spinatbrød

Rugbrød med surdej og gulerødder

Rugbrød med surdej og gulerødder

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Vallebrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)