Billigt, velsmagende urtesalt. Brug hvad du har af krydderurter, toppen af grøntsager sammen med lidt lime- eller citronskal og salt.
Portioner
Minutter
Ingredienser
- Krydderurter eller toppen fra grøntsager – vi har her brugt 3 porretoppe
- Økologisk lime- eller citronskal – vi har her brugt skallen af ½ lime (ikke det hvide)
- Salt – vi bruger fint sydesalt, men andet salt kan sagtens anvendes. Beregn 100 g salt pr. 1 dl hakket grønt
Sådan tilberedes urtesalt
- Tænd ovnen på 100° C.
- Skyl porretoppe og lime, tør det, og hak det i en minihakker.
- Bland med saltet – hvis du bruger groft salt, så put det med en tur i hakkeren.
- Bred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt det i ovnen i 1 time til 1½, til det er helt tørt. Vend af og til.
- Lad det køle af, og hæld det på glas eller i dåse.
- Det kan holde uendeligt og smager godt i de fleste retter eller på en æggemad.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 1 portion
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 39/9
Protein: < 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 1 g
Informationer
Opskriftens navn
Urtesalt
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on