Billigt, velsmagende urtesalt. Brug hvad du har af krydderurter, toppen af grøntsager sammen med lidt lime- eller citronskal og salt.

Portioner

Minutter

Ingredienser

  • Krydderurter eller toppen fra grøntsager – vi har her brugt 3 porretoppe
  • Økologisk lime- eller citronskal – vi har her brugt skallen af ½ lime (ikke det hvide)
  • Salt – vi bruger fint sydesalt, men andet salt kan sagtens anvendes. Beregn 100 g salt pr. 1 dl hakket grønt

Sådan tilberedes urtesalt

  1. Tænd ovnen på 100° C.
  2. Skyl porretoppe og lime, tør det, og hak det i en minihakker.
  3. Bland med saltet – hvis du bruger groft salt, så put det med en tur i hakkeren.
  4. Bred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Sæt det i ovnen i 1 time til 1½, til det er helt tørt. Vend af og til.
  6. Lad det køle af, og hæld det på glas eller i dåse.
  7. Det kan holde uendeligt og smager godt i de fleste retter eller på en æggemad.
  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 1 portion
  • Tilberedning: 1 time og 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    39/9
    Protein: < 1 g
    Fedt: < 1 g
    Kulhydrat: 1 g

Andre opskrifter med limeskal

Torskefilet med limesauce

Torskefilet med limesauce

Gryde med fennikel og kidneybønner

Gryde med fennikel og kidneybønner

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Thailandsk rejesuppe

Thailandsk rejesuppe

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Urtesalt
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)