Bolchebeder er bare så imponerende flotte med deres striber. Det er næsten synd at skære dem i stave. Kan du ikke få fat i bolchebeder, kan rødbeder bruges i stedet for.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2101/500
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 361/86
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 600 g isingfilet
  • ½ dl fuldkornshvedmel
  • 2 spsk. honning
  • 20 g parmesan
  • 600 g bolchebeder
  • 600 g gulerødder
  • ½ bdt. krydderurter efter egen smag
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 680-800 g kartofler

Sådan tilberedes urtepaneret ising med honningbagte bolchebeder:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Skræl bolchebederne, skær dem i stave, og læg dem i et ovnfast fad.
  4. Krydr med salt, og tilsæt 1 spsk. olivenolie og honning.
  5. Skræl gulerødderne, skær dem i stave, og læg dem i et ovnfast fad.
  6. Krydr med salt, og tilsæt 1 spsk. olivenolie og lidt friskklippet rosmarin.
  7. Sæt begge fade i ovnen i ca. 30 minutter.
  8. Blend mel og krydderurter.
  9. Krydr isingfileterne med salt og peber, og rul dem sammen.
  10. Læg rullerne i et ovnfast fad sprayet med olie.
  11. Fordel krydderurteraspen på fiskene.
  12. Riv parmesanosten over.
  13. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 minutter.
  14. Servér rodfrugter og fisk sammen med de kogte kartofler.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!