Tunlasagne er en lækker ret der kan varieres ved at bruge andre grøntsager.
Personer
Minutter
Nogle vil måske nok kalde det lidt let købt at kalde to dåser tun for ugens fiskeret, men det er i hvert fald en let måde at få lidt fisk på i en ellers travl uge, og man ikke lige kommer forbi fiskehandleren.
Ingredienser
- 1 løg
- 1½ gulerod
- 1 peberfrugt
- 1 porre
- 100 g ærter
- 100 g majs
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- ½ bouillonterning
- 1 dl vand
- 2 dåser tun i vand
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret basilikum
- 5 dl minimælk
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 tsk. stødt muskatnød
- 50 g revet, mager ost
- 200 g pastaskruer
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes tunlasagne
- Pil løget, skræl guleroden, og skyl peberfrugten, og fjern kerner og stilk.
- Skær løg, gulerod og peberfrugt i tern.
- Rens porren, og skær den i skiver.
- Svits grøntsagerne i lidt af vandet.
- Tilsæt flåede tomater, vand, bouillonterning, oregano og basilikum.
- Lad saucen småsimre til gulerødderne er møre.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Varm 4½ dl mælk op under omrøring.
- Tilsæt muskat, salt og peber.
- Rør en jævning af den sidste mælk og majsstivelsen.
- Hæld jævningen i mælken, når denne koger.
- Tag den af varmen, og rør den revne ost i.
- Sovsen skal ikke koge igen.
- Tilsæt tunen til tomatsovsen, og smag til med salt og peber.
- Hæld tomatsovsen i et ildfast fad, fordel pastaen over og til sidst ostemassen.
- Læg stanniol over fadet, og sæt det i ovnen i 20 minutter.
- Tag stanniolen af, og sæt tunlasagnen tilbage i ovnen i 10 minutter.
- Servér tunlasagne varm.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1995/475 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 316/75
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Tunlasagne
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on