Der er rigtigt mange ting, der skal ordnes og tilberedes her. Opskriften fik ikke toppoint. Vi er blevet for forvænte, for når man er vant til frisk fisk, så kan sådan en frossen lakseside godt virke lidt kedelig – krydderier eller ej. Endvidere var nudlerne for salte. Næste gang nøjes vi med en fjerdedel af sojasaucen. Det skal dog siges, at rygeostsalaten… MUMS.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3110/741 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 479/114
Protein: 9 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 1 Toscana lakseside
- 170 g rygeost u/kommen
- 2 spsk. mayonnaise (gerne den hjemmelavede)
- 1 bdt. purløg
- 80 g syltede asier
- 3 fed hvidløg
- 4 smilende æg
- 500 g rosenkål
- 1 dl kogende vand
- ½ hønsebouillonterning
- 100 g ost
- 300 g nudler
- 2 dl sojasauce (eller måske kun ½ dl)
- 1 dl koldt vand
- ½ rød chilipeber
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes toscana-laks med rygeostsalat:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Rør rygeost, mayonnaise, klippet purløg, hakkede asier og 1 fed knust hvidløg sammen.
- Skær de afkølede æg i grove stykker, vend dem i, og smag til med salt og peber.
- Læg fisken på en bageplade beklædt med bagepapir, sæt den i ovnen, og bag den 15-20 minutter.
- Rens rosenkålene, og kog dem i saltet vand i 4 min. Læg dem herefter i koldt vand.
- Bland bouillonterningen med kogende vand, og bland bouillon, 2 fed knust hvidløg, revet ost og rosenkål forsigtigt sammen, og krydr med salt og peber.
- Kom blandingen i et ildfast fad, og bag den 5 min.
- Kog nudlerne som anvist, og vend dem med soja, finthakket chili og vand. Smag til med salt og peber.
Dommen: